;>
Archívum

2020. június

A Nemzeti Sport munkatársa is a TE-n végzett

A Nemzeti Sport munkatársa is a TE-n végzett

Az idén is elindítja a Sportmédia szakirányú továbbképzését a Testnevelési Egyetem, a Nemzeti Sport és a Magyar Sportújságírók Szövetségének közreműködésével. Az első három féléves képzés sikeresen lezajlott, és a tanagyag, valamint a tanárok és az előadók személye garancia az újabb eredményes képzésre.

Meghívó komplex vizsgára

Meghívó komplex vizsgára

A Testnevelési Egyetem Doktori Tanácsa és a Sporttudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önt a Doktori Iskola 4. féléves hallgatóinak és egyéni felkészülőinek komplex vizsgájára.

A TF Hőse lehet Tóth Bendegúz

A TF Hőse lehet Tóth Bendegúz

Interjút adott Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, akit a napokban megtartott szenátusi ülés több fontos részletéről és a kézilabda edzőképzés vizsgáiról is kérdeztünk.

Sikeres évet zártak a TE első sport-specifikus dietetikusai

Sikeres évet zártak a TE első sport-specifikus dietetikusai

Június 26-án, pénteken a Tokió-teremben vehettek át emléklapot az ország első sport-specifikus dietetikusképzésén részt vett hallgatók. A vidám záróesemény a ballagások és bankettek felejthetetlen hangulatát idézte.

Kancellári rendelkezés a kollégium bezárásának visszavonásáról

Kancellári rendelkezés a kollégium bezárásának visszavonásáról

A Testnevelési Egyetem Kancellárjának 2020. évi 7. sz. rendelkezése a „Testnevelési Egyetem Kerezsi Endre Kollégiumának ideiglenes bezárásáról” szóló 2020. évi 1. sz. Kancellári rendelkezés visszavonásáról.

Méltó ünnep: TFSE kézilabda-szakosztály idényzáró

Méltó ünnep: TFSE kézilabda-szakosztály idényzáró

A karantén utáni edzések lezárásaként szerdán tartotta évadzáró találkozóját a TFSE kézilabda-szakosztálya. A megnyitó beszédben Györfi János, a szakosztály stratégiai segítője (MKSZ elnökségi tag, MKSZ edzői albizottságának elnöke) az ünnep fontosságáról, az ünnepre készülésről, az ünnepre érkezés méltóságáról beszélt, hiszen a járvány rávilágított az élet törékenységére, egyúttal felértékelte az együtt töltött edzések, erőfeszítések, eredmények szépségét.

Egykori TFSE-s lett a kézisek kézise

Egykori TFSE-s lett a kézisek kézise

Amint arról a Nemzeti Sport is beszámolt, Gódorné Nagy Mariannt választották minden idők legjobb magyar női kézilabdázójává. Csak kevesen tudják, hogy a remek sportolónő egykor a TFSE csapatában is játszott.

Jó tanulók, jó sportolók

Jó tanulók, jó sportolók

A koronavírus-járvány miatt márciusban elrendelt szigorítások, korlátozások sem jelentettek fennakadást a Testnevelési Egyetem Gyakorló Sportiskolai Általános Iskola és Gimnázium életében, működésében, az intézmény derekasan állta a sarat. És természetesen továbbra is kiemelt célja, hogy jó tanulók és jó sportolók kerüljenek ki az iskolából. Steiner Lászlóval, a Testnevelési Egyetem Gyakorló Sportiskolai Általános Iskola és Gimnázium vezetőjével beszélgettünk.

Kétszeres olimpiai bajnok edző

Kétszeres olimpiai bajnok edző

Sikeresen lediplomázott a Testnevelési Egyetemen Varga Tamás, Athén (2004) és Peking (2008) olimpiai bajnok vízilabdázója. A 44 esztendős sportember az MSc vízilabda szakedzői képzést végezte el azok után, hogy korábbról már megvolt a középfokú edzői képesítése, amelyet ugyancsak a TE-n szerzett meg.

„Pótolhatatlan veszteség”

„Pótolhatatlan veszteség”

Életének 48. évében csütörtökön elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok, szövetségi kapitányként vb-győztes vízilabdázó, a magyar sport korszakos egyénisége, legendás alakja. Edzők, pálya- és versenytársak, ellenfelek emlékeztek meg róla földolgozhatatlan halálhírét követően, mi ezúttal Lukács Dénessel, a Testnevelési Egyetem ügyvivő szakértőjével, korábbi remek vízilabdázóval, pólóedzővel beszélgettünk.

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!