Msc Rekreáció, lovastábor

A lóval való foglalkozás és a lovaglás kiváló lehetőséget ad a testi, lelki, szellemi teljesítőképesség helyreállítására, és ez által komoly szerepet játszhat az egészség megőrzésében. A ló és környezete sok izgalmas és új lehetőséget ad mai világunkban a rekreációs szakembernek, hiszen nem csak kapcsolatot tud létesíttetni ember és állat között, hanem egy olyan mozgásformát tud megismertetni az általa foglalkoztatott emberekkel, amely nemcsak hogy különleges, hanem gyógyító erővel is bír (lovasterápia, hippoterápia).

A tábor célja, hogy a hallgató bepillantást nyerjen lovas létesítmények működésébe, a lovas foglalkozások gyakorlatába, ismereteket szerezzen lovastúrák, -táborok, -rendezvények szervezéséről, a megfelelő helyszín és szakemberek kiválasztásának módjáról. Gyakorlati tapasztalatot szerezzen a lovaglásról, lovakkal való foglalkozásról.

A tábor 3 napból áll, melyből 1 nap elméleti alapozó ismeretek tartalmaz, 2 nap lovardai gyakorlati jellegű oktatás. A tábor gyakorlati jeggyel zárul, a számonkérés módjáról a tábor első napján kapnak a hallgatók tájékoztatást.

Azoknak a hallgatóknak, akiknek van lovas felszerelése, hozza magával. Akinek nincs lovas felszerelése:

  • hosszú nadrág (nem csúszós „susogós” anyagú)
  • edző cipő (nem túl vastag talpú) vagy csizma/bakancs kis sarokkal (2-3 cm)
  • lehetőleg hosszú térdig érő zokni
  • melegben rövid ujjú póló (nem ujjatlan, nem vállpántos)
  • hidegebb időben megfelelő sportos réteges öltözék
  • esőkabát (eső az oktatást nem akadályozza)
  • Fejvédő használata a lovaglás során kötelező! Saját fejvédő használata javasolt pl. biciklis, görkorcsolyás, wakeboard (Akinek nincs, annak kobakot biztosítunk)

Szállás és étkezés

A táborokban ott alvás nem kötelező, étkezés önellátással. Helyszíntől függően van mindkettőre lehetőség, melyről részletes tájékoztatást a tábor előtt kapnak a hallgatók.

Egyéb

  • Bármilyen fegyelmezetlenség, nem egyetemi hallgatóhoz méltó magatartás következménye lehet, hogy a táborból a hallgatót elküldi az oktató, táborvezető. Ezt követően a hallgató a tantárgy aláírását nem kapja meg.
  • Ha a hallgató anyagi kárt okoz, a költséget meg kell térítenie.

További információ: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Aktuális órarend >>>

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!