Testnevelési Egyetemért Alapítvány
 • Régi idők mozija a TF Masters Clubban

  A klub tagjai 2024. január 31-én találkoztak újra a megszokott szerda délutáni időpontban. Örömmel üdvözölték egymást, hiszen már csaknem két hónapja találkoztak.

 • Színes programkínálattal várta a résztvevőket az új Megszállottak Klubja

  Október 2-án, hétfőn tartotta soros rendezvényét a nem olimpiai sportágakban világsikereket elért sportolókat tömörítő Megszállottak Klubja, amely színes programpalettával lepte meg a csaknem százfős hallgatóságot a TF Athén termében.

 • Különleges emberek különleges találkozása a Megszállottak Klubjának rendezvénye

  Október 2-án tartja egész napos konferenciáját a TF-en a Megszállottak Klubja, amelyhez prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke mondott némi kedvcsinálót. 

 • Először ülésezett új összetételében a TF szenátusa

  Június 29-én, csütörtökön az egyetem velencei telephelyén ülésezett először új összetételében a TF szenátusa, amelynek tagjai tíz fontos kérdésről, így az új tudományos és innovációs rektorhelyettes személyéről is döntöttek.

 • Egy év után újra a TF-re látogatott az IASP vezetője

  Budapesti látogatása során a Testnevelési Egyetemért Alapítvány elnökével, Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajossal tartott egyeztetést Luis Sanz a Tudományos Parkok Nemzetközi Szövetség (IASP) korábbi főigazgatója, a szervezet tudásmegosztási programjának vezetője.

 • A TF-en állítják fel Hajós Alfréd első hazai köztéri szobrát

  A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (MAZSIKE), a Testnevelési Egyetemért Alapítvány és a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem 2023. április 11-én megállapodott arról, hogy Hajós Alfréd első magyarországi köztéri szobrát a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem területén állítják fel.

 • Ajánlja fel adója egy százalékát a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemnek!

  Mint ismert, május 22-ig kell benyújtanunk személyijövedelemadó-bevallásunkat, amelyben adónk egy százalékáról is nyilatkozhatunk. Kérjük, támogassa a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemet!

 • Sós Csaba a Kuratórium új tagja

  Prof. dr. Sós Csaba váltja Vári Attilát a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemet fenntartó kuratóriumában. A magyar úszóválogatott szövetségi kapitányát, a TF oktatóját, az Úszó és Vizi Sportok Tanszék korábbi vezetőjét a kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, Vári Attila lemondása után választotta tagjának a testület.

 • Óriási fejlődés előtt áll a Testnevelési Egyetem

  A Testnevelési Egyetem (TE) preambulumában rögzítette, hogy hosszú távon Közép- és Kelet-Európa legmeghatározóbb testnevelés- és sporttudományi intézménye lesz – jelentette ki a Magyar Nemzetnek a Testnevelési Egyetemet működtető közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány kuratóriumi elnöke.

 • Sterbenz Tamás lesz a TE új rektora

  Elfogadta a Testnevelési Egyetem Szenátusának jelölését az intézményt fenntartó, közfeladatot ellátó, közérdekű vagyonkezelő alapítvány kuratóriuma, így a TE rektora Mocsai Lajost követően az eddigi általános rektorhelyettes, Sterbenz Tamás lesz.

Köszöntő | Az Alapítvány | A Kuratórium | Adatok, elérhetőség | Dokumentumok

Köszöntő

Az innovációs és technológiai miniszter felkérése alapján 2021. augusztus 1-jétől ebben a szerepben támogathatom az alapítványi fenntartású felsőoktatási intézménnyé alakuló Testnevelési Egyetem működését és fejlődését, rector emeritus-ként és egyetemi tanárként továbbra is aktív részt vállalok az oktatási képzési feladatokban.

Hiszem, hogy a Testnevelési Egyetem hagyományaira és közösségére építve, a megújulás további fejlődésre, dinamikus, pozitív változásokra nyit lehetőséget.

Az egyetem közel 100 éves múltjára, valamint az oktatás-kutatás, a sport, az egészség, a sporttudomány és az egészségtudomány összhangjára építve a Testnevelési Egyetem most is naprakész, versenyképes tudású szakemberekkel, elsősorban az oktatás, képzés területein az élsportot és a teljes a társadalmat közvetlen módon is támogató kutatásokkal járul hozzá a nemzet jóllétéhez, hazánk fejlődéséhez, az életmód és életminőség jobbításához. Méltán lehetünk büszkék eredményeinkre, kiváló szakembereinkre, edzőinkre, olimpikonjainkra, oktatóinkra, kutatóinkra és hallgatóinkra.

Vallom, hogy az új működési modell közelebb áll a Testnevelési Egyetem innovatív, rugalmas működéséhez, vállalkozó szellemiségéhez, az új modellben az egyetem megújult lendülettel kezdhet dolgozni hosszú távú céljai elérésén.

A kuratórium szakmai és stratégiai támogatásával célunk, hogy Közép-Európa vezető testkulturális és sporttudományi egyetemévé váljunk, olyan kiemelkedő tudásközpontot építsünk, amely nemcsak a mindenkori egyetemi polgárok tehetségének kibontakozását és teljesítményének növekedését szolgálja, hanem hozzájárul a tágabb értelemben vett közösség, az egész nemzet egészségének, jóllétének fejlődéséhez is, a társadalmi felőségvállalás gyakorlása során.

Kiemelten fontosnak tartom azt is, hogy ez a modell kiszámíthatóbb működési környezetet eredményez majd, amelynek köszönhetően az egyetem rugalmasabban, gyorsabban reagálhat a változó igényekre úgy az oktatásban, mint a tudományos kutatómunkában, legyen szó a mindennapos testnevelésről vagy az élsportról és más területeken dolgozó sportszakemberekről, amely a primer prevención keresztül kihat a nemzet testi, lelki egészségére is.

Prof. dr. h. c. Mocsai Lajos
kuratóriumi elnök

Az Alapítvány

A Testnevelési Egyetem fenntartója 2021. augusztus 1-jétől a Testnevelési Egyetemért Alapítvány, amely a korábbi fenntartótól, az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól vette át ezt a feladatot, és ez által felel az egyetem intézményi, pénzügyi működéséért.

Az alapítványt a 2021. évi XXIV. törvény a Testnevelési Egyetemért Alapítványról, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány és a Testnevelési Egyetem részére történő vagyonjuttatásról hozta létre. Az alapítványt 2021. június 30-án jegyezte be a Fővárosi Törvényszék 600 millió forint induló alapítói vagyonnal.   

A Testnevelési Egyetemért Alapítvány az állam által alapított közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványnak minősül a 2021. évi IX. törvény alapján. Az alapítvány törvényben meghatározott közfeladatai a következők: 

1. a Testnevelési Egyetem alapítói, tulajdonosi, fenntartói jogainak gyakorlása, működési feltételei, intézményfejlesztési céljai megvalósításának biztosítása;

2. a Testnevelési Egyetem útján

a) felsőoktatási tevékenység folytatása,
b) további, az a) pontba nem sorolt, a felsőoktatási intézmény képzési tevékenységéhez kapcsolódó oktatás;

3. a magyar felsőoktatás gazdasági, társadalmi és nemzetközi kapcsolatainak fejlesztése, érdekében

a) oktatási, tudományos kutatási, hallgatói, tanulói, oktatói, kutatói, tanári támogatási program működtetése,
b) rászorultsági alapú támogatás biztosítása,
c) tehetséggondozó programok működésének támogatása.

A Testnevelési Egyetem a fenntartóváltás következményeként államilag elismert, egyetemként működő felsőoktatási intézményként működik tovább. 

Az alapítvány irányító testülete az öt főből álló kuratórium, tevékenységét 3 fős felügyelőbizottság és a vagyonellenőr felügyeli, feladatait a titkárság támogatja.

Az alapítvány felügyelőbizottsága:

 • Sebők Katalin, a felügyelőbizottság elnöke;
 • dr. Nébald György;
 • prof. dr. Borbély Attila, az Egyetem szenátusa által delegált felügyelőbizottsági tag.

Az alapítvány vagyonellenőre:

 • dr. Kálmán Zoltán

A Kuratórium

Az alapítvány irányító testülete az öt főből álló kuratórium.

A Testnevelési Egyetemért Alapítvány az egyetem működésével kapcsolatos feladatait az egyetem vezetésével és polgáraival együttműködve végzi, különös tekintettel az egyetem szenátusára és egyéb testületeire.

Az egyetem irányítási jogköreinek a kuratórium és a szenátus közötti megoszlását az egyetem alapító okirata rögzíti. Ez alapján az alapítvány fogadja el a Testnevelési Egyetem költségvetését, éves beszámolóját, valamint szervezeti és működési rendjét, vagyongazdálkodási tervét. Emellett dönt gazdálkodó szervezet alapítását, gazdálkodó szervezetben történő részesedés szerzését illetően, az egyetem szenátusnak véleményezési joga mellett.

A Kuratórium tagjai

ELNÖK

Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem korábbi rektora, rector emeritus, a MEFS elnöke és a NEKA sporttudományos és szakmai főigazgatója

Mocsai Lajos

2014 és 2021 között a Testnevelési Egyetem rektora, jelenleg a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) sporttudományos és szakmai főigazgatója és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke. 2021. június 28-tól a Testnevelési Egyetemet fenntartó, közfeladatot ellátó, közérdekű vagyonkezelő alapítvány kuratóriumi elnöke és rector emeritus.

Mocsai Lajos 1978-ban szerzett testnevelő tanári diplomát a Testnevelési Egyetemen, majd elvégezte a szakedzői szakot is. 1986-ben mesteredző lett, 2000-ben pedig megkapta az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) Európai mesteredzői fokozatát.

Tanársegédként kezdte egyetemi pályafutását, 1985 és 2004 között egyetemi adjunktusként dolgozott a Testnevelési Egyetemen. 2000 és 2007 között a Kari Tanács tagja volt, illetve a 2001 és 2007 közötti időszakban az intézmény menedzserigazgatójaként tevékenykedett. 2007-től egyetemi docens, 2009-től a Pannon Egyetem címzetes egyetemi docense. Két évig a Semmelweis Egyetem rektori tanácsadója volt, 2014-ben pedig a Testnevelési Egyetem rektorának nevezték ki, ezt a tisztséget 2021-ig töltötte be.

A Testnevelési Egyetemen folytatott oktatói tevékenységén kívül többször adott elő a honi kézilabda-szövetség továbbképzésein és szemináriumain. Az Európai Kézilabda-szövetség szakmai előadójaként a kontinens számos testnevelési és sportegyetemén, illetve edzőképző intézetében tanított. Több nemzetközi edzőkonferencia lektora és tanfolyamvezetője és előadója. 2012-től a Nemzeti Kézilabda Akadémai (NEKA) tudományos és szakmai főigazgatója. Szakmai munkásságának eredményeképpen közel negyven publikáció fűződik a nevéhez.

Több tárasági tagsággal is büszkélkedhet: többek között a Magyar Edzők Társasága alelnöke, a Magyar Kézilabda-szövetség tiszteletbeli elnöke, az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) mesteredzője és lektora, a Mesteredzői Kollégium kuratóriumi tagja,  a Testnevelési és Sporttudományi Szakmai Kollégium elnöke, továbbá a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke.

Mindmáig ő a magyar kézilabdasport legeredményesebb edzője. Klubedzőként magyar bajnoki és Bajnokcsapatok Európa Kupája-címet szerzett a Vasas női együttesével, valamint magyar bajnokságot nyert a Honvéd férfi alakulatával. Öt évig irányította az MKB Veszprém férfi csapatát, ezalatt ötször nyert magyar bajnoki címet, négy alkalommal Magyar Kupát, 2008-ban pedig Kupagyőztesek Európa Kupáját. A férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányaként egy világbajnoki ezüstérem és két olimpia 4. hely (1988 és 2012) fűződik a nevéhez, a női nemzeti válogatott edzőjeként pedig Európa-bajnoki arany-, illetve világ- és olimpiai ezüstérmet nyert együttesével.

Trénerként Németországban is letette a névjegyét: Német Kupát és Kupagyőztesek Európa Kupáját nyert a TBV Lemgóval,  a TUS Nettelstedttel pedig Európa Kupa 1. helyezést ért el. 2013-ban a világválogatott vezetőedzője is volt.

Díjai és címei közül kiemelkedik a Magyar Köztársaság Arany Lovagkeresztje, az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) adományozta életműdíja, Prima Primissima díja, a Magyar Érdemrend Középkeresztje csillaggal és a Doctor Honoris Causa kitüntetése.

"Mint a kuratórium elnöke, célom az, hogy az egyetem hallgatói korszerű képzésben részesülve olyan tudással szolgálják nemzetünket, amellyel a jövő nyertesei lehetnek és ahogy egy ismert tudós megfogalmazta: A Testnevelési Egyetemnek a Nemzet megmentésének egyetemévé kell válnia."

Önéletrajz >>>

TAGOK

Vida József, Takarék Jelzálogbank Nyrt. elnöke

Vida József

A hazai bankszektor egyik meghatározó alakja, a bizalmi vagyonkezelés elismert szakértője, jegyzett fogathajtó-versenyző. Az agrárium kiemelkedő szaktekintélye, természeti és szellemi örökségünk megőrzésének aktív támogatója. 2021. június 28. napjától a Testnevelési Egyetemet fenntartó, közfeladatot ellátó, közérdekű vagyonkezelő alapítvány kuratóriumának tagja.

Több mint húsz éve dolgozik a pénzügyi világban. Meghatározó szerepet játszott az elmúlt évtizedek egyik legjelentősebb bankpiaci átalakulásában, a 126 hitelintézetből álló takarékszövetkezeti szektor egyesítésében, a Takarék Csoport és az új Takarékbank létrehozásában, a Takarékbank Zrt. és a MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. elnök-vezérigazgatójaként. A szövetkezeti hitelintézeti integráció fejlesztése érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért gróf Károlyi Sándor Díjjal tüntették ki.

Aktív kezdeményezője és vezetője a Takarékbank, a Budapest Bank és az MKB Bankok fúziójának, a egyesítését előkészítő Magyar Bankholding Zrt. megalakításának és a három bankok fúziójának, a Magyar Bankholding Zrt. vezérigazgatójaként. Jelenleg a Takarék Jelzálogbank Nyrt. elnöke.

Hitelintézeti és vagyonkezelői munkája mellett gazdálkodik, versenylovakat tenyészt, továbbá több társadalmi szervezetben is vezető tisztséget tölt be: a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetségénél a felügyelőbizottság elnöke, a leonbergi és hovawart fajtagondozó szervezetek elnöke.

Bizalmi vagyonkezeléssel foglalkozó vállalkozása révén a TV2 Csoport egyik tulajdonosa.

Vida József több egyetem és főiskola – Budapesti Gazdasági Főiskola, Pécsi Tudományegyetem, Szent István Egyetem és a francia Université Paris-Nanterre – hallgatójaként szerzett diplomát, képesítést az informatika, a közgazdaságtan, a jog különböző területein.

Válogatott négyesfogathajtó versenyző, jelenleg a világranglista 32. helyezettje. Szenvedélyes természetjáró és vadász, elkötelezett a magyar természeti és szellemi örökség megőrzése mellett, ezért több dokumentumfilmben produceri szerepet vállalt. A Vadonvilág – gróf Széchenyi Zsigmond nyomában című alkotás 2019-ben készült el; a Kittenberger – Az utolsó vadászat, továbbá a Fekete Istvánról szóló A bereki ember című filmet pedig 2021 szeptemberében mutatták be.

Méhészkedik, a mézfogyasztás népszerűsítését és a világszerte pusztulófélben lévő méhek megmentését támogató Tehetsz méh többet! kampány alapítója. Emellett profi szakács, több könyve jelent meg az elmúlt években.

„Edison szerint a kimagasló teljesítményhez 1 százalék tehetség és 99 százalék szorgalom szükséges. Azon dolgozom, hogy a Testnevelési Egyetem hallgatói, oktatói és kutatói az elérhető legjobb feltételek között tudjanak dolgozni, hogy a sikert sikerre halmozó magyar sportolók képzése is világszínvonalú legyen.”

Önéletrajz >>>

Dr. Kovács Antal olimpiai- és világbajnok cselgáncsozó, közgazdász, a Paksi Atomerőmű kommunikációs igazgatója

Kovács Antal

A Pécsi Tudományegyetem adjunktusa, az Atomerőmű Sportegyesület ügyvezető igazgatója és elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségének tagja. 2021. június 28-tól a Testnevelési Egyetemet fenntartó, közfeladatot ellátó, közérdekű vagyonkezelő alapítvány kuratóriumi tagja.

A paksi születésű és kötődésű vezető Magyarország első olimpiai és világbajnok cselgáncsozója. A Paksi Atomerőmű SE-ben kezdte sportpályafutását, és itt érte el világra szóló sportsikereit.

Felsőfokú tanulmányait a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen kezdte meg, ám néhány évvel később fő érdeklődési területe felé fordult, és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Közgazdaságtudományi Karán folytatta tanulmányait. Marketingkommunikáció szakon diplomázott, majd 2010-ben doktori fokozatot szerzett a PTE Regionális Gazdaság és Politika Doktori Iskolájában. 2005 óta a Paksi Atomerőmű munkavállalója, 2012 óta pedig az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója, a Tájékoztató és Látogatóközpont vezetője.

A PTE Egészségtudományi Karán adjunktusként sportmarketing, sportnevelés, sportszervezés ismeretet tanít. 2015 októbere óta az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. által alapított Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Szoros kapcsolatot ápol az európai sportszakmai szervezetekkel, tagja a Nemzetközi Dzsúdószövetség Hallhatatlanok Csarnokának. Tudományos munkássága a regionális és társadalmi kutatásokon túl a sport területén is számos hazai és nemzetközi publikációt eredményezett.

A Magyar Sportcsillag Program kurátoraként célja a sportolók kettős életpályamodelljének támogatása, saját tapasztalatai alapján is felhívja a figyelmet az élsport és a tanulás összehangolásának fontosságára. A kommunikációs karrier mellett a sport továbbra is fontos szerepet játszik életében.

Számos társadalmi funkciót tölt be: 2008 óta az Atomerőmű Sportegyesület ügyvezető igazgatója, 2011-től pedig az egyesület elnöki teendőit is ellátja. 2009-től a Sportegyesületek Országos Szövetségének-, illetve a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségének tagja, 2012-ben a Magyar Cselgáncsszövetség média alelnöke, majd 2018-tól szakmai alelnöke.

"Mint kuratóriumi tag célom egy olyan egyetem kialakítása, amely modern piacképes tudás megszerzése mellett, olyan emberi tulajdonságok fejlesztésével is segíti a nálunk végző hallgatókat, hogy alkalmasak és motiváltak legyenek arra, hogy a társadalmunk különböző szintjein, bármely korosztálynál megfelelő munkát tudjanak végezni annak érdeklében, hogy megtartva hazánk kimagasló sporteredményességi  szintjét ne csak „sportnemzet”, de egészséges „sportoló nemzet” legyen a magyar."

Önéletrajz >>>

Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya

Sós Csaba

1966-tól volt a KSI úszója. 1970-ben az Ifjúsági Barátság Versenyen harmadik lett 1500 m gyorson. 1971-ben szerezte első felnőtt magyar bajnoki címét. Az 1977-es úszó-Európa-bajnokság 200 m vegyesen hetedik, 400 m vegyesen bronzérmes volt. Az universiadén 200 m pillangón végzett az ötödik helyen. Az 1978-as úszó-világbajnokságon 400 m vegyesen ötödik helyezést szerzett.

1979-ben edzői oklevelet szerzett a Testnevelési Főiskolán. 1986-ban orvosi diplomát kapott. 1987-től a TF munkatársa, 2008-tól 2022-ig az Úszás és Vízisportok Tanszék tanszékvezetője. 2020-ban egyetemi tanár címet kapott.

1980-tól edző. 1982-től 1984-ig a Bp. Spartacus edzője. 1985-től az FTC úszó-szakosztályának vezetőedzője. 1986-tól 1990-ig a Magyar Úszó Szövetség edzőbizottságának tagja. 1990-től a szövetség alelnöke.

2017. január végétől a magyar úszó válogatott szövetségi kapitánya.

„Mint kuratóriumi tag, az a célom, hogy segítsek azokat a lehetőségeket kiaknázni, amelyekkel más, test kulturális képzéssel foglalkozó egyetemek nem rendelkeznek. Több évtizedes oktatói tapasztalatom alapján, szeretném mindenki számára világossá tenni, hogy a TF természete kettős: kulturális és tudományos. És mint ilyen, egyedüli az országban. Az új campus soha nem látott lehetőséget teremt. Azon leszek, hogy ezzel élni tudjunk.”

Önéletrajz >>>

Bíró Péter, a Nemzeti Sportügynökség elnök-vezérigazgatója

Bíró PéterBíró Péter közgazdász, az Egyesült Államokban bejegyzett könyvvizsgaló, és pénzügyi, gazdasági vezető, több mint 25 éves nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, bizonyított vezetői eredményekkel az egészségügy, a gyógyszeripar, a vegyipar, a tanácsadó, és audit, rizikó management iparágakban.

Kiváló tanulmányi környezettel és több mint 9 éves audit Big 4 (Deloitte) képzéssel a háta mögött, amelyet Hollandiában, Kanadában, Svájcban, Angliában és az Egyesült Államokban szerezett.

 • US CPA – Bejegyzett Könyvvizsgáló, Oregon állam, Egyesült Államok
 • British Columbia Egyetem, Vancouver, Kanada
 • ACCA - Okleveles Mérlegképes Könyvelők Egyesülete, London, Egyesült Királyság
 • HEAO – Közgazdasági Főiskola, Arnhem, Hollandia
 • Pénzügyi és Számviteli Főiskola, Budapest, Magyarország

Teljesítményorientált, erős vezetési stílus, modern irányítás, szigorú ellenőrzések, független döntéshozatal és teljesítménymenedzsment a legfőbb jellemzői. Vezetői szerepe túlmutat a hagyományos pénzügyi, ellenőrzési igazgatói feladatokon, mivel fontos részese volt a kereskedelmi szervezeten belüli és azon túli világméretű stratégiai kezdeményezéseknek, amelyek révén tágabb képet és stratégiai gondolkodásmódot, célokat fejlesztett ki. A magyaron kívül angolul és hollandul anyanyelvi, németül pedig alap szinten beszél. A sikeres üzleti múltját a sportban szerzett karakterjegyeknek tudja be, mai napig sportol (fut, úszik s erősít).

A 2023. január 1-én magalakult Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt. teljeskörű felelőséggel bíró első számú vezetője. Fő feladata, az átláthatóság, gazdaságosság és a nemzeti sportstratégia maximális szolgálata ezzel az új háttér intézménnyel. Kihívása magában foglalja mintegy +1600 fő irányítását, több mint 180 létesítmény üzemeltetését és fejlesztését, +4.000 milliárd közvagyon kezelését, illetve sportmarketing és sportdiplomácia legmagasabb szintű megvalósítását. Kiemelt figyelmet szentel a sportszakma maximális kiszolgálására szorosan együttműködve a sportért felelős államtitkársággal.

„Mint kuratóriumi tag az a célom, hogy határtalan sportszeretetemmel, a gazdasági életben szerzett vezetői tapasztalataimmal, az elméleti és gyakorlati tudásommal hozzájáruljak ahhoz, hogy maximálisan kihasználjuk a TF és a magyar sportélet legújabb aranykora általkínált fantasztikus lehetőségeket, mivel a sport olyan erős karakterjegyeket ad az embernek, amelyet semmi más nem pótolhat!”

Adatok, elérhetőség

 • Alapítvány neve: Testnevelési Egyetemért Alapítvány
 • Székhelye: 1123 Budapest, Alkotás u. 42-48.
 • Alapítás éve: 2021
 • Bejegyzés dátuma: 2021. június 28.
 • Nyilvántartási száma: 01-01-0013147
 • Statisztikai számjel: 19306782-9499-560-01
 • Végzés száma: 11.Pk.60.377/2021/2.
 • Adószám: 19306782-1-43
 • Alapítvány e-mail címe: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • Az Alapítvány adatvédelmi tisztviselőjének elérhetősége: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • Közérdekű adatok >>>

Dokumentumok

 • Adatvédelmi és információszabadság szabályzat 
  • Adatvédelmi és információszabadság szabályzat, hatályos: 2024. 01. 30-tól >>>
  • Adatvédelmi és információszabadság szabályzat, hatályos: 2022. 05. 28. - 2024. 01. 29. >>>
 • Alapító okirat
  • Alapító okirat, hatályos: 2023. 03. 13 - tól >>>
  • Alapító okirat, hatályos: 2022. 11. 17. - 2023. 03. 12. >>>
  • Alapító okirat, hatályos: 2022. 02. 25. - 2022. 11. 16. >>>
  • Alapító okirat, hatályos: 2021. 06. 22. - 2022. 02. 24. >>>
 • Szervezeti és működési szabályzat
  • Szervezeti és működési szabályzat, hatályos: 2024. 03. 1-től >>>
  • Szervezeti és működési szabályzat, hatályos: 2023. 01. 27. - 2024. 02. 30. >>>
  • Szervezeti és működési szabályzat, hatályos: 2022. 01. 29. - 2023. 01. 26. >>>
  • Szervezeti és működési szabályzat, hatályos: 2021. 11. 19. - 2022. 01. 28. >>>
 • Közbeszerzési és Beszerzési szabályzat
  • Közbeszerzési és Beszerzési szabályzat, hatályos: 2022. 01. 29-től >>>
 • 2023. évi Közbeszerzési és Beszerzési terv >>>
 • 2024. évi Közbeszerzési és Beszerzési terv >>>
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!