Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma

NKFI Alap infóblokk

Kedvezményezett neve:
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Projektazonosító: 2019-1.2.1-EGYETEMI-ÖKO-2019-00012

Projekt kezdete: 2020. január 01.

Projekt befejezése: 2023. szeptember 30.

Támogatás összege: 118 671 201 Ft

Az intézményben folyó innovációs tevékenység támogatása céljából a Testnevelési Egyetem szenátusa létrehozta az Innovációs és Technológiai Transzfer Központot (továbbiakban ITTK), a Nemzeti Kutatás, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett, 2019-1.2.1-EGYETEMI-ÖKO elnyert pályázata alapján.

Az ITTK a projekt keretében 2020. januárjában elindította a „Proof of Concept” programot (PoC program) az egyetemen keletkezett technológiák piaci hasznosításának elősegítése érdekében. A PoC program kiemelt célja, hogy támogatást nyújtson a találmányokból, újításokból, ötletekből adódó lehetőségek értékelésére, kijelölje az utat a hasznosításra és olyan fázisba juttassa a technológiákat, amely alkalmas a licenciára vagy bármilyen tőkebevonás elősegítésére.

A program célja továbbá, felgyorsítani a Testnevelési Egyetemen keletkező kutatási eredmények hasznosítási lehetőségeinek feltérképezését, a hasznosítási útvonalterv előkészítését és a hasznosítási folyamatot, hogy azok újabb mérföldköveket érjenek el a termék- vagy szolgáltatásfejlesztés és tesztelés területén. További célja a fejlesztésben rejlő kockázat csökkentése, az egyetemi technológiák vonzóvá tétele piaci szereplők számára.

A megfogalmazott célok alapján, az egyetemen keletkezett hallgatói innovációs ötletek széleskörű feltárása érdekében 2020 tavaszán verseny kerül meghirdetésre.  A kiválasztott innovatív ötletek a Proof of Concept Alapból kerülnek támogatásra. A nyertes projektek terjesztésére több fórumon van lehetőség az innovációs kutatási eredmények széles körű ismertetése és terjesztése céljából.

Az Innovációs- Technológiai és Tudástranszfer Központ feladatai között szerepel az egyetemi K+F+I kapacitások felmérése, szolgáltatási portfólióba történő rendezése, valamint a későbbiek folyamán vállalkozások számára ezen szolgáltatások értékesítése.

További feladata a 2019-1.2.1-EGYETEMI-ÖKO-2019-00012 azonosítószámú projektnek, hogy innovációs és kutatásmenedzsment képzéseket szervezzen minden egyetemi polgár számára, annak érdekében, hogy e területek legújabb módszereit megismerjék.

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!