;>
Archívum

2019. július

Történelmi szakmai gyakorlat

Történelmi szakmai gyakorlat

Történelmi esemény a Testnevelési Egyetem életében: Gulyás Zsombor István Bsc Rekreáció és Egészségfejlesztés szakos hallgató lett az első TE-s „fecske”, aki Európán kívüli szakmai gyakorlatra nyert támogatást a Campus Mundi Ösztöndíjprogram révén.

Gratulálunk Sós Csabának és a magyar úszóknak!

Gratulálunk Sós Csabának és a magyar úszóknak!

Öt aranyéremmel zárta a dél-koreai Kvangdzsuban megrendezett vizes világbajnokságot a magyar küldöttség, így kijelenthetjük, a magyar úszók alaposan kitettek magukért. Mindez a kapitány sikere is.  

Eb-ezüst a zárónapon

Eb-ezüst a zárónapon

Vasárnap befejeződtek a küzdelmek a Szellemi Sportok (Bridzs és Sakk) Egyetemi Európa-bajnokságán. A Testnevelési Egyetem női sakkcsapata a második helyen végzett a rapidversenyen, mindössze egy ponttal lemaradva az Európa-bajnok Uráli egyetem mögött.

Péntekre is maradt lendület

Péntekre is maradt lendület

Pénteken további fordulókkal folytatódtak a küzdelmek a Szellemi Sportok (Bridzs és Sakk) Egyetemi Európa-bajnokságán. Jó teljesítményének köszönhetően a Testnevelési Egyetem női sakkcsapata a második helyről várja az utolsó, vasárnapi fordulót, még az Eb-elsőség is meglehet. 

Tudományos Diákköri Konferencia felhívás

Tudományos Diákköri Konferencia felhívás

Felhívjuk minden hallgató és oktató-kutató kolléga figyelmét, hogy a 2019/20-as tanévben a Testnevelési Egyetem Házi és Nemzetközi TDK-t szervez. A TDK Bizottság döntése alapján az Egyetem a kettőt egy időpontban rendezi meg, 2020. április 23-25-én.

Kitűnően rajtolt a TE csapata az egyetemi sakk Eb-n

Kitűnően rajtolt a TE csapata az egyetemi sakk Eb-n

Elkezdődtek a küzdelmek a Szellemi Sportok (Bridzs és Sakk) Egyetemi Európa-bajnokságán, melyet a Testnevelési Egyetemen megújuló kampuszán tartanak. Az első versenynapot követően a Testnevelési Egyetem női sakkcsapata holtversenyben az élen várja a pénteki folytatást.

Eb-re fel!

Eb-re fel!

Szerdán az ünnepélyes megnyitóval megkezdődött a sakk- és bridzs egyetemi Európa-bajnokság. Remélhetően az eseményt követően is lesz ok az ünneplésre, hiszen a Testnevelési Egyetem két hallgatója sakkban száll harcba az egyetemi Eb-címért.   

A 2008-as évfolyam látogatása egyetmünkön

A 2008-as évfolyam látogatása egyetmünkön

Kellemes hangulatú összejövetel zajlott a Testnevelési Egyetem területén, július elején, miután két korábbi hallgató, Gáti Emese és Wágner Bálint azzal a kéréssel fordult az Alumni és Karrier Irodához, hogy évfolyam-találkozó keretében tekintsék meg és járják végig a régi sportfelületeket és az intézmény új létesítményeit.

TFSE-kosár: irány az első osztály!

TFSE-kosár: irány az első osztály!

A Testnevelési Egyetem vezetői döntése nyomán vállalja az NB I/A-s szereplést a TFSE női kosárlabda-csapata 2019–2020-ban! Mint arról korábban beszámoltunk, Magyar Bianka vezetőedző együttese az egész idényben parádés teljesítményt nyújtva az első helyen zárt a 14 csapatot felvonultató NB I/B-s csoportjában, 26 mérkőzéséből 24-et megnyerve.

Kard edzőképzés a TE-n

Kard edzőképzés a TE-n

2019. április 21. és július 21. között került megrendezésre a Testnevelési Egyetem és a Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) idei második vívó edzőképző tanfolyama, kard fegyvernemben.

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!