;>
Archívum

2018. július

Nyerésre álló kajakos legenda

Nyerésre álló kajakos legenda

Mintha csak tegnap lett volna, amikor Kammerer Zoltán először kajakba ült – egészen pontosan 31 évvel ezelőtt történt… A népszerű és sikeres „Kamera” azóta is szeli a habokat, miközben tanul is a TF-en. Dicsőséges útja során besöpört olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érmeket, köztük természetesen aranyakat is, és úgy van vele, hogy 2020-ig még mindenképpen folytatja az élsportot.

Jó szereplés az Európai Egyetemi Játékokon

Jó szereplés az Európai Egyetemi Játékokon

Tíz magyar érem, köztük egy TF-es született az Európai Egyetemi Játékokon (EEJ), amelyeket július 15-tól múlt szombatig rendeztek a portugáliai Coimbrában. 

Hozd ki magadból a maximumot!

Hozd ki magadból a maximumot!

Tavaly nyáron, a budapesti vizes világbajnokságot követően lemondta a válogatottságot Takács Orsolya, világ- és Európa-bajnok vízilabdázónk, aki akkor éppen a Testnevelési Egyetem sportmenedzser mesterképzésére készült. Azóta eltelt egy év, a 33 esztendős klasszis sikeresen elvégezte az első évet egyetemünkön, és közben „belekósolt” a civil életbe.

Kovács Sarolta megfogadta – és megcsinálta!

Kovács Sarolta megfogadta – és megcsinálta!

Ragyogó eredménnyel zárta a napokban véget ért öttusa Európa-bajnokságot Kovács Sarolta, aki a második évére készül egyetemünk edzőképzésén: a 27 esztendős sportoló csapatban arany-, egyéniben és váltóban pedig bronzérmet szerzett a Székesfehérváron megrendezett viadalon!

Jó embereket faragni

Jó embereket faragni

Második évét kezdi hamarosan a Testnevelési Egyetem edzőképzésén Varga Dániel, olimpiai és világbajnok vízilabdázónk, akinek feltett szándéka, hogy játékos pályafutását lezárva trénerként is a lehető legmagasabbra jusson. Ami azt illeti, már jócskán túl van az első lépéseken, hiszen ő edzi a Ferencváros ificsapatát – vele beszélgettünk.

Megállapodás a TE és a Korcsolyázó Szövetség között

Megállapodás a TE és a Korcsolyázó Szövetség között

Ünnepélyes keretek között írtak alá egy jövőbe mutató megállapodást a Testnevelési Egyetem és a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség vezetői. A MOKSZ képviseletében Kósa Lajos elnök és Schulek Csaba ügyvezető igazgató, míg a TE részéről Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos rektor és Dr. Sterbenz Tamás a TE általános rektorhelyettese vett részt a megállapodás aláírásán. 

Diplomaosztó DVD (2018. nyár)

Diplomaosztó DVD (2018. nyár)

Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a 2018. júliusában megrendezett diplomaosztó ünnepségről készített felvételt tartalmazó DVD-t átvehetik a Tanulmányi Hivatalban, minden volt hallgató az egykori ügyintézőjétől, kizárólag ügyfélfogadási időben. Kérjük, hogy az igényt előzetesen jelezzék telefonon, vagy emailben!

MEFS továbbképzés a felsőoktatásban dolgozó testnevelők számára

MEFS továbbképzés a felsőoktatásban dolgozó testnevelők számára

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség Sportszakmai és Képzésfejlesztési Bizottsága (továbbiakban: MEFS SKB) a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézetével közösen továbbképzést szervez 2018. szeptember 26-án (szerdán) 13:00-17:00 között „A hallgatók kondicionális állapotának mérési és fejlesztési lehetőségei a testnevelés órákon” címmel.

Tripláztak strandkézis lányaink!

Tripláztak strandkézis lányaink!

Az idén is a velencei EFOTT-on rendezték meg a strandkézilabda egyetemi bajnokság döntőjét.

Élményekkel gazdagodva

Élményekkel gazdagodva

Az idén július 10. és 16. között szórakozhattak és sportolhattak a fiatalok az EFOTT-fesztiválon a Velencei-tó partján. A gyönyörű környezetben megrendezett esemény bővelkedett a sportprogramokban, egyértelmű volt, hogy egyetemünknek is ott a helye.

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!