;>
Archívum

2018. április

Biológia felvételi előkészítő

Biológia felvételi előkészítő

Kedves Felvételizők! A Magyar Edzők Társasága és a Testnevelési Egyetem a BA Edző képzésre jelentkezők számára biológia tantárgyból felvételi előkészítőt tart az alábbi időpontokban. A tanfolyam részletes tematikáját az oktató az első előadáson ismerteti.

Kosaras izgalmak az E teremben

Kosaras izgalmak az E teremben

Hétfőn intézményünk E termében rendezték meg a második fordulót a Testnevelési Egyetem amatőr B33 kosárlabda-bajnokságában, és akárcsak az első körben, ezúttal is ragyogó megoldásokat, no meg izgalmas párharcokat láthattunk.
 
Szolgálunk és tanítunk!

Szolgálunk és tanítunk!

Ötletből terv, tervből valóság, avagy megalakult a Testnevelési Egyetem Diákmentor Szolgálata. A Diákmentor Szolgálat az EFOP-3.4.3-16-00008 pályázat keretein belül kiscsoportos foglalkozásokon keresztül, térítésmentesen segíti a hallgatókat egy-egy félév során az adott tananyag elsajátításában, valamint a felkészülésben a vizsgaidőszakok előtt.

Tollaslabda MEFOB 2018

Tollaslabda MEFOB 2018

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség, a Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége és a Budapesti Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség 2018. évi nyílt MEFOB Egyetemi-Főiskolai Tollaslabda Bajnoksága 2018. május 5. szombat 10.00 órakor kezdődik a Magyar Gyula Kertészeti Szakgimnázium Csarnokában (Budapest X., Maglódi út 8.)

A TFSE kézilabdás utánpótláshálózatának kiépítése

A TFSE kézilabdás utánpótláshálózatának kiépítése

Sportegyesületeket, iskolákat kíván bekapcsolni a TFSE hálózatába a kézilabda-szakosztály, ezért kedden reggel együttműködési megállapodások aláírására került sor a TFSE és a rákoscsabai Jókai Mór Református Általános Iskola és a Szent István Szakgimnázium és Kollégium sportegyesületének kézilabda-szakosztályai között.

Világhírű professzort tüntet ki a TE

Világhírű professzort tüntet ki a TE

Kiemelkedő nemzetközi tudományos és közéleti tevékenységéért, valamint a magyar sporttudományért, azon belül a Testnevelési Egyetemen elvégzett áldozatos, tudományos munkájáért Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, a TE rektora Pro Universitate-díjjal tüntette ki Paavo Komi urat.
 
Fontos ügyben foglalt állást a TF

Fontos ügyben foglalt állást a TF

Az ombudsman szerint fokozott kockázatot jelent a 15 évesnél fiatalabb sportolókra a vízi sportok edzésein használt úgynevezett hypoxiás edzésmódszer, ezért szükségesnek tartja az edzők megfelelő felkészítését, biztonsági intézkedések bevezetését és tájékoztató anyagok készítését. Az ügyben az ombudsman a Testnevelési Egyetem rektorának véleményét is kikérte. 

A kanadai kapcsolat

A kanadai kapcsolat

A kanadai Sports for Life szervezet képviseletében Budapesre érkezett Richard Way (CEO), a Hosszú távú sportolófejlesztési program (LTAD) megalkotója, aki Balyi Istvánnal hozta létre a programot.

Vízi tábor

Vízi tábor

A Rekreáció Tanszék vízi tábora idén május 7. és 11. között lesz, az osztatlan tanárképzés II. évfolyamos, valamint az előző évből lemaradt testnevelő edző szakos hallgatók részére.

Gombocz professzor a katolikus pedagógusok konferenciáján

Gombocz professzor a katolikus pedagógusok konferenciáján

Másodízben gyűltek össze Erdő Péter meghívására az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye köznevelési intézményeinek munkatársai a Szent Adalbert Központban április 20-án. Az Esztergomban rendezett konferencián Gombocz János, a Testnevelési Egyetem professzor emeritusa is felszólalt.

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!