;>
Archívum

2018. február

A mi történelmi havazásunk

A mi történelmi havazásunk

A Testnevelési Egyetem ebben a formában utoljára öltözött fehérbe. Az idősebbek bizonyára örök emlékként raktározták el a téli havazásokat, amikor az egész ország fehérbe öltözött, és szó szerint derékig ért a hó. A klíma változásával egyre ritkábban tárul elénk ez a csodaszép látvány, hirtelen nem is emlékszünk, mikor volt legutóbb fehér karácsonyunk. Most is februárra, a tél végére jutott a csikorgó hideg és a hó.

28. MEFOB Bosch Szarvasűzők váltófutás

28. MEFOB Bosch Szarvasűzők váltófutás

1991 óta minden évben, azaz immáron 28. alkalommal kerül megrendezésre a Szarvasűzők elnevezésű országos váltófutóverseny. A verseny kabala állata Bonifác, a szarvas. Az esemény célja, hogy a csapatok futói, Egerből a Bükk-hegység csodálatos tájain keresztülfutva (több szakasz a Bükki Nemzeti Park területén, néhol 900 méter magasságot is átlépve) eljussanak Miskolcra, azon belül is a Miskolci Egyetem campusába.

Budapest Európa Sportfővárosa 2019

Budapest Európa Sportfővárosa 2019

Budapest Sportélete - Budapest Európa Sportfővárosa 2019. címmel rendeztek konferenciát 2018. február 27-én a Bálna Budapestben. Az esemény nevében is hordozza: a 2019-es év a magyar főváros sportélete szempontjából kiemelt esztendő lesz, hiszen elnyerte az Európa Sportfővárosa kitüntető címet. Az eseményen a Testnevelési Egyetem rektora, Mocsai Lajos is részt vett és előadást tartott.

Porondon a Testnevelési Egyetem!

Porondon a Testnevelési Egyetem!

Példaértékű kezdeményezés a Fővárosi Nagycirkusznál a tematikus órák meghirdetése. Ilyenkor különböző témák, tudományok képviselői tartanak előadásokat, és ezzel kapcsolatban nagy megtiszteltetés érte a Testnevelési Egyetemet: a lovaskultúra tematikában a TE-t kérte fel előadónak a Fővárosi Nagycirkusz!

Sport és innováció – másodszor

Sport és innováció – másodszor

Tavaly nagy sikert aratott az első alkalommal megrendezett Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia, nem csoda hát, hogy már akkor megfogalmazódott az igény a folytatására. Nos, május 9-én és 10-én következik a második „felvonás”: a Testnevelési Egyetem és a Magyar Nemzeti Kereskedőház közös szervezésében – akárcsak tavaly – a Groupama Arénában rendezik meg a II. Sport és Innováció Nemzetközi Konferenciát.

Elkezdődhet a munka az egyetem Velencei-tavi központján

Elkezdődhet a munka az egyetem Velencei-tavi központján

Elrajtolhat a Testnevelési Egyetem Velencei-tó közelében épülő új létesítményének építkezése, melyre szeptemberben írtak ki pályázatot – írja a Magyar Építők uniós közbeszerzési adatok alapján. A mintegy nettó 1,2 milliárd forintos projektet a Fejér-B.Á.L. Zrt. és a Magyar Építő Zrt. kivitelezik, a beruházás során a Tóbíró közben fekvő korábbi KNEB-, illetve ÁSZ-üdülőt építik át.

Munkában a TFSE kézis csapatai

Munkában a TFSE kézis csapatai

Már javában dolgozik a TFSE férfi-, illetve női kézilabdacsapata, mindkét, NB II-ben szereplő együttesünk január 8-án kezdte el a felkészülést a tavaszra. A Budapesti Kézilabda-szövetség szervezésében a Siketek csarnokában megrendezett teremtornán a lányok és a fiúk egyaránt rajthoz álltak, és remek eredményt értek el, hiszen a hölgyek elsők, míg az urak másodikok lettek.

Béki Piroska nyilvános PhD védése

Béki Piroska nyilvános PhD védése

A Testnevelési Egyetem Doktori Tanácsa  és a Sporttudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önt Béki Piroska "Multidimenzionális nemi sztereotípiák a 21. század versenysportjában Magyarországon" című értekezésének nyilvános PhD védésére.

Szabadidősportok / Kerékpár tábor

Szabadidősportok / Kerékpár tábor

A Rekreáció Tanszék 2018-as tavaszi szabadidő táborának kerékpáros blokkja április 9. és 12. között lesz, a TF Római-parti vízitelepén (Budapest III., Királyok útja 65-67.). A program csak a kijelölt csoportokban teljesíthető!

Előremutató tárgyalások az egyik legjobb japán egyetemmel

Előremutató tárgyalások az egyik legjobb japán egyetemmel

Az egyik legelismertebb japán felsőoktatási intézmény, a Tokióban található Waseda Egyetem háromfős delegációját látta vendégül a Testnevelési Egyetem vezetősége. A TE rektorának vezetésével a megbeszélésen a felek egyeztettek a jövőben kialakítani kívánt szakmai együttműködés részleteiről, melyet a két egyetem részletes bemutatkozása előzött meg.

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!