;>
Archívum

2018. január

A Testnevelési Egyetemről a téli olimpiára

A Testnevelési Egyetemről a téli olimpiára

Február 9. és 25. között a dél-koreai Pjongcsangban rendezik meg a XXIII. téli olimpiát, amelyen 19 magyar sportolóért szoríthatunk. Köztük van Kékesi Márton, a Testnevelési Egyetem osztatlan gyógytestnevelő és egészségfejlesztő tanári tagozatának harmadéves hallgatója, aki alpesi síben képviseli majd hazánk színeit.

TDK, mint tantárgy

TDK, mint tantárgy

Újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a Testnevelési Egyetem: Prof. Koller Ákos javaslatára egyetemünk vezetősége lehetővé tette, hogy az idén februártól további elismerést nyerjen a TDK munka a hallgatók, illetve az oktató-kutató kollégák körében, miután a hallgatók számára 2, illetve 3 kredites választható tantárgy lett bevezetve!

Egy konferencia tapasztalatai

Egy konferencia tapasztalatai

Nagy sikere volt a dr. Nyerges  Mihály emlékére kedden a Testnevelési Egyetemen rendezett eseménynek, az Eredményjelző: Magyar sport 2017 című konferenciának, amelyet egyetemünk és a Magyar Sporttudományi Társaság közösen szervezett meg.

Komoly elismerés Dr. Genzwein Ferencnek

Komoly elismerés Dr. Genzwein Ferencnek

Címzetes egyetemi tanári címet adományozott a Kaposvári Egyetem Szenátusa Dr. Genzwein Ferencnek, szakmai életpályája és a Gazdaságtudományi Kar oktatási és egyéb szakmai, közéleti tevékenységének segítése, az abban való aktív részvétel elismeréseként. Az kitüntető címet a Testnevelési Egyetem kancellárja a Kaposvári Egyetemen tartott pénteki oklevél átadó ünnepségen vette át. 

Nyílt nap 2018: Teltház a TF-en!

Nyílt nap 2018: Teltház a TF-en!

Vezető oktatóink jelenlétében, a jelentkezési létszámokat maximálisan kitöltve, talán azokat túl is lépve, remek hangulatú és a Testnevelési Egyetemen dolgozói számára is lendületet adó nyílt napokon van túl a TF. Egyetemünk iránt az érdeklődés töretlen, sőt – bátran állíthatjuk – egyre nagyobb.

Tapasztalatok és végjáték a kézilabda Eb-n

Tapasztalatok és végjáték a kézilabda Eb-n

Végjátékához közelít a horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokság. Dr. Ökrös Csaba, a TF tanszékvezető docense nemrég konferencián mutatta be, hogyan változik a kézilabda; mindez most, a számunkra csúfos véget ért Európa-bajnokság alatt nyer csak igazán értelmet.

Sportmenedzsment konferencia: "Apám, mennyi a lé?"

Sportmenedzsment konferencia: "Apám, mennyi a lé?"

A magyar sportmenedzsment képzés megteremtője, Dr. Nyerges Mihály emlékére rendezett konferenciát a Magyar Sporttudományi Társaság (MSTT) és a Testnevelési Egyetem. Az Eredményjelző: Magyar sport 2017 című eseményre kedden délután megtelt a Hepp Ferenc terem. Nem véletlenül mondta köszöntőjében Dr. Sterbenz Tamás rektorhelyettes, hogy ez az esemény mindig is jelentős érdeklődés mellett zajlott.

Szakmai szemmel milyen volt 2017?

Szakmai szemmel milyen volt 2017?

A 2017-es világversenyek sportszakmai elemzései címmel nagyszabású konferenciát rendez a Testnevelési Egyetem január 31-én a Sportági Intézet szervezésében. Számos sportág értékelése, elemzése kerül terítékre, elvégre tavaly többek között atlétikában, cselgáncsban és vizes sportokban is rendeztek világbajnokságot, utóbbi kettőnek ráadásul Magyarország volt a házigazdája.

Bemutató, tánc és siker az Educatio kiállításon

Bemutató, tánc és siker az Educatio kiállításon

Az elmúlt három napban nagy érdeklődés mellett tájékoztatták a fiatalokat a TF-standnál a HÖK munkatársai, a Testnevelési Egyetem hallgatói az Educatio szakkiállításon. Álltuk a rohamot, ahogy pénteken a színpadon is sikerült jól helytállni a TF-es fellépőknek. Rövid beszámoló a nagyszinpados bemutatóról, főképp képekben.

Erkölcs, tudás, fejlődés – beszélgetés Rátgéber Lászlóval

Erkölcs, tudás, fejlődés – beszélgetés Rátgéber Lászlóval

Sikeres évet zárt 2017-ben a magyar kosárlabdasport, hiszen mind a férfi-, mind a női válogatott nyolcaddöntőt játszott az Európa-bajnokságon, a hölgyek ráadásul csak egy ponttal maradtak alul Olaszországgal szemben. Ennek kapcsán, de nem csupán erről beszélgettünk Rátgéber Lászlóval, aki tapasztalatait, kivételes szaktudását a Testnevelési Egyetemen is megosztja, előadásokat tart egyetemünk kosárlabda edzőképzésén.

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!