;>
Archívum

2017. május

Fair play tanulmánykötet – könyvbemutató

Fair play tanulmánykötet – könyvbemutató

A Testnevelési Egyetem Társadalomtudományi Tanszéke meghív minden érdeklődőt  „A fair play ereje?! Tények és értékek a 21. századi sport világában” című tanulmánykötet könyvbemutatójára. Az ingyenes és nyilvános tanulmánykötet bemutatójára június 8-án 15 órától kerül sor a Testnevelési Egyetem Főépületének Kistanácstermében.  

Mentortanárok tanévzáró értekezlete

Mentortanárok tanévzáró értekezlete

2017. május 26-án az Új épületben tartották a Tanárképző Intézet Pedagógia és Módszertani Tanszék szervezésében mentortanáraink tanévzáró értekezletét. Szép számban érkeztek vidékről és Budapestről azok a kollégák, akik a testnevelő tanárképzésben tanuló hallgatók mentorálását, iskolai tanítási gyakorlatait, illetve összefüggő tanítási gyakorlatait irányítják.

Új távlatok nyílnak a futballban

Új távlatok nyílnak a futballban

Nagyszerű eredményeket ért el a 2016-2017-es futballidényben Prukner László, egyetemünk mesteroktatója, aki a harmadosztályú Budafok vezetőedzőjeként a Magyar Kupában – klubtörténelmet írva – az elődöntőig, az NB III-ban pedig bajnoki címig, vagyis feljutásig kormányozta csapatát. Mindeközben ráadásul más fontos feladatokat is végez a szakember, hiszen a TF-en ő a futballedző-képzés vezetője.

A csoportba jutottak az ezüstös lányok

A csoportba jutottak az ezüstös lányok

Egy jóval nagyobb játékerőt képviselő csapat ellen, kettős vereséggel, de az előzetesen célként kitűzött második helyet megszerezve zárta a TFSE női kosárlabda–csapata az amatőr női NB I-et, tehát az NB I/B rájátszását.

Jubileumi diplomásainkat ünnepeltük

Jubileumi diplomásainkat ünnepeltük

A TF egész évi eseményeinek mindig üde és kedves színfoltja a Jubileumi diplomaosztó, amikor az 50, 60, 65, ill. 70 éve végzett hallgatóink megkapják arany, gyémánt, vas, és gránit diplomájukat. Az idén május 26. 11 órára esett ez az időpont.

Volt rektorunkra emlékeztünk

Volt rektorunkra emlékeztünk

Csütörtökön 1 órakor megtelt a Hepp Ferenc-terem. Azért gyűltünk egybe, hogy a TF korábbi rektorára Professzor Dr. Istvánfi Csaba Rector Emeritusra emlékezzünk. Tanár úr áprilisban hunyt el, nagypénteken, és mivel a család szűk körben kívánta eltemetni, a TF közössége ily módon búcsúzott tőle.

Meghívó a 47. Mozgásbiológiai Konferenciára

Meghívó a 47. Mozgásbiológiai Konferenciára

A Magyar Biológiai Társaság Mozgás- és Viselkedés-biológiai Szakosztálya, a Testnevelési Egyetem (TF), a Magyar Sporttudományi Társaság (MSTT) és a Magyar Tudományos Akadémia Pedagógiai Tudományos Bizottság Szomatikus-nevelési Albizottság hagyományai alapján hívja és várja mindazokat, akik kutatási eredményeiket szeretnék közreadni.

A kézilabdások is hozták kosarasaink eredményét

A kézilabdások is hozták kosarasaink eredményét

A TFSE kézilabdázóinak mérlege a MEFOB döntőben: egy arany és egy negyedik hely és Dr. Ökrös Csaba is elismerést kapott! A tavalyi finálé szervezési sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség idén is a Széchenyi István Egyetemet bízta meg az országos döntő megrendezésével, amelyen idén hat női és hat férfi csapat szerepelhetett.

Hatékony-e a játékospiac?

Hatékony-e a játékospiac?

A játékospiacokról, a hatékony árazásról értekezett - szigorú közgazdasági értelemben – Dr. Magas István egyetemi tanár az nso.hu és a Brainsporting közös felületén, ahol megállapítása szerint legfeljebb csak kvázi fair value-ról beszélhetünk.

Felhívás Új Nemzeti Kiválóság Programra (FRISSÍTVE!)

Felhívás Új Nemzeti Kiválóság Programra (FRISSÍTVE!)

A 2017-18-as tanévre meghirdetésre kerül a Testnevelési Egyetemen a Magyarország kormánya által alapított Új Nemzeti Kiválóság Program. A program célja, hogy támogassa a hazai kutatói és alkotóművészi utánpótlást, a tudományos és művészeti pályán való elindulást majd pályán tartást, valamint a fiatal kiválóságok támogatásával segítse a nemzetközi szinten is kiváló, tapasztalt kutatók és alkotók munkáját.

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!