;>
Archívum

2016. november

Nemzetközi hallgatóink az első USF Budapesten

Nemzetközi hallgatóink az első USF Budapesten

Let’s move together – november 27-én ezzel a mottóval került első alkalommal megrendezésre a University Sports Festival Budapest az Eötvös Loránd Tudományegyetem, az Erasmus Student Network ELTE, valamint a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club rendezésében. 14 budapesti felsőoktatási intézmény több mint 200 külföldi hallgatója mozdult együtt az ELTE sporttelepén a sportfesztivál keretében.

Bravó, tanár úr!

Bravó, tanár úr!

Nagyszerű teljesítményt nyújtva bronzérmet nyert az idei judo masters világbajnokságon Horváth Tamás, a TE Küzdősportok Tanszékének mesteroktatója. A Floridában megrendezett viadalon a 45-50 évesek korcsoportjában, a 90-100 kilogrammosok súlycsoportjában indult a 46 esztendős magyar sportember.

A legjobbakat ünnepelték

A legjobbakat ünnepelték

A Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség (MEFS) november 24-én rendezte meg az Év Egyetemi Sportolója hagyományos díjátadó ünnepséget. Az esztendő legeredményesebb egyetemista sportolóinak járó plakettet azok az egyetemi, főiskolai sportolók vehetik át, akik az évben felnőtt világbajnokságon aranyérmet szereztek, a 2016-os riói olimpiáról, paralimpiáról arany-, ezüst- vagy bronzéremmel tértek haza, illetve az egyetemi világbajnokságokon és az Európai Egyetemi Játékokon az első háromban végeztek.

TE-önkéntesek a vizes vb-n!

TE-önkéntesek a vizes vb-n!

Hétfőn ünnepélyes keretek között egyetemünk Hepp Ferenc termében bemutatták a 2017-es budapesti vizes világbajnokság kabaláit. A Tatai Tibor által megálmodott figurák Water Willy és Water Lilly névre hallgatnak.

TFSE női röplabda meccs

TFSE női röplabda meccs

Szűk két hét után a TFSE női röplabda csapata ismét hazai pályán játszik, most az UTE ellen. Ha nem nyerünk, nem lesz semmi a karácsonyfa alatt, ezért kiemelten fontos, hogy aki csak teheti, eljöjjön szurkolni. Úgy általában is, de leginkább a meccs idejére: december 2. (péntek), 18.30. A helyszín változatlan: TF D-terem (Győri út 13.).

Mozgás!

Mozgás!

Két nap, csaknem ötven témakör

Immár 46. alkalommal rendezte meg a Testnevelési Egyetem a mozgásbiológiai konferenciát, amelyet ezúttal a tíz éve elhunyt Rigler Endre professzor emlékének szentelt.

Csúcs ez csapat!

Csúcs ez csapat!

Noha a hivatalos visszajelzés még hátravan, bátran kijelenthető: hat Guinness-rekordot is átír a Face Team Akrobatikus Sport Színház.

Zsiga Gyula előadása

Zsiga Gyula előadása

„Beszéljünk a lényeges dolgokról! Amit tudni kell, ha sportról van szó!”

Szeretettel várjuk Zsiga Gyula BL győztes kézilabda mesteredző, a Váci KSE vezetőedzője, testnevelő tanár előadására!

Beszámoló a 2016/17-es TDK-ról

Beszámoló a 2016/17-es TDK-ról

A Testnevelési Egyetem (TF) 2016-2017. tanévi Tudományos Diák Konferenciája 2016. november 16-án került megrendezésre.

Gunda András búcsúztatása

Gunda András búcsúztatása

Gunda András búcsúztatója 2016. december 2-án 14 órakor lesz a szegedi Belvárosi Temetõ ravatalozójában, a római katolikus egyház szertartása szerint.

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!