;>
Archívum

2016. szeptember

Fulbright ösztöndíjak oktatóknak és kutatóknak

Fulbright ösztöndíjak oktatóknak és kutatóknak

Oktatási és kutatási lehetőség a 2017/18-as tanévben, bármely tudományterületen. A pályázatok beadási határideje 2016. október 10.

Rektorhelyettesünk látogatása Tajvan vezető sportegyetemén

Rektorhelyettesünk látogatása Tajvan vezető sportegyetemén

A National Taiwan Sport University által szervezett fórumon hat egyetem vezetői ismertették intézményük stratégiai elképzeléseit és megvitatták a sportegyetemek előtt álló kihívásokat. A 2017-ben Universiade versenyeknek is helyet adó NTSU-kampuszon nagy érdeklődéssel követték az előadásokat, amelyeket a világ vezető sportegyetemeiről meghívott elnökök, rektorok, illetve helyetteseik tartottak.

Csajági Eszter nyilvános PhD védése

Csajági Eszter nyilvános PhD védése

A Testnevelési Egyetem Doktori Tanácsa és a Sporttudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önt dr. Csajági Eszter "A szív edzésadaptációja a sportágak dinamikus-statikus beosztásának függvényében, valamint az edzésciklusok hatása a kardiális adaptációra" című értekezésének nyilvános PhD védésére.

Predoktori (PhD gyakornoki) pályázati felhívás

Predoktori (PhD gyakornoki) pályázati felhívás

A Testnevelési Egyetem Sporttudományok Doktori Iskolája  pályázatot hirdet Dr. Nádori László PhD gyakornoki (predoktori) támogatás elnyerésére. A támogatás folyósítása 2016. szeptember 1-től 2017. augusztus 31-ig tart. Az ösztöndíj előre várható havi összege: bruttó 131 000 Ft.

Házi TDK 2016

Házi TDK 2016

Kedves Fiatal Kutatók!

A TF 2016-os Házi Tudományos Diákköri Konferenciáját (HTDK) 2016. november 16-án (szerdán) rendezzük. A jelentkezés határideje 2016. október 23. (vasárnap). A hagyományainknak megfelelően minden sporttudományi témát és kutatási módszert is szívesen látunk.

Tanszék-foglaló / Ha eljő a nagy nap

Tanszék-foglaló / Ha eljő a nagy nap

Interjúsorozatra vállalkoztunk, hogy hallgatóink még jobban megismerhessék egyetemünk tanszékvezetőit. Elsőként Szalma Lászlóval, az atlétikai tanszék 58 esztendős vezetőjével, egyetemi docenssel beszélgettünk, aki több mint három évtizede tartja a távolugrás országos csúcsát. Genzwein Ferenc, a TE kancellárja mellesleg tudja is, hogy miért.

Medical Fitness tudományos workshop (meghívó)

Medical Fitness tudományos workshop (meghívó)

Meghívó a „Medical Fitness: A mozgásterápia és az orvosi diéta integrációja a gyakorlóorvos szemszögéből” tudományos workshopra, melynek időpontja 2016. október 8.,10:00 - 14:00, helyszíne a Testnevelési Egyetem.

Az orvostudomány mozgásterápiával kapcsolatos álláspontja jelentős változásokon megy keresztül. A szövődmény nélkül lezajlott myocardialis infarktus utáni korai mobilizáció, illetve az intézményi rehabilitációt követő életformaszerű mozgásterápia fontossága jól ismert tény.

Egyetemi birkózó bajnokság

Egyetemi birkózó bajnokság

A hagyományoknak megfelelően idén is nagyszerűen szerepeltek hallgatóink, és nagy fölénnyel nyertük meg a csapatversenyt. Egyéni eredmények:

Tóth Tamás negyedik helye

Tóth Tamás negyedik helye

Rio de Janeiro, 2016. szeptember 11., vasárnap (MTI) - Az S9-es sérültségi kategóriában versenyző Sors Tamás nagyszerű versenyzéssel ezüstérmet szerzett 200 méteres vegyesúszásban a riói paralimpia vasárnapi napján. A szám másik magyarja, egyetemünk BSc Sportszervező szakos levelező hallgatója, Tóth Tamás a negyedik helyen végzett, míg a győzelem az olasz Federico Morlacchié lett.

Mozgásprogramok I., Természetjárás (levelező)

Mozgásprogramok I., Természetjárás (levelező)

Levelező "Természetjáró tábor" program a BSc I. év Rekreációszervező-egészségfejlesztő, az MA Testnevelő-tanár 3 féléves, továbbá a választható tárgyként bejelentkezők számára.

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!