;>
Archívum

2016. augusztus

Tajvani edzők és hallgatók nyári kurzusa

Tajvani edzők és hallgatók nyári kurzusa

A Chinese Culture University-ről július 17-30. között négy vívó és két birkózó edző, két tolmács és egy csapatvezető érkezett egyetemünkre.

A nyári edzői tanfolyam előzményeként egyetemünk részéről Dr. Barna Tibor egyetemi docens és Patócs Ákos egyetemi tanársegéd május hónapban Tajvanra látogattak, hogy előadást, illetve edzést tartsanak a hallgatóknak.

Beiratkozási felhívás a 2016/2017. tanév I. félévére

Beiratkozási felhívás a 2016/2017. tanév I. félévére

Tisztelt Hallgatók!

A Sportudományok Doktori Iskola a 2016/2017. tanév I. félévével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatja Önöket.

  • A félév kezdete: 2016. szeptember 1.
  • A félév vége: 2017. január 31.
  • Bejelentkezés az őszi félévre: 2016. szeptember 5. 12.00 és 2016. szeptember 11. 23.59 között történik a Neptun rendszerben.
Az ÚNKP pályázat eredménye

Az ÚNKP pályázat eredménye

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által az Új Nemzeti Kiválóság Program keretében meghirdetett Felsőoktatási Doktori Hallgatói, Doktorjelölti Kutatói Ösztöndíj elnyerésére 6 érvényes pályázat érkezett be. A szakértői bizottság elbírálása alapján a következő pályázók részesülnek ösztöndíjban:

A TF az elsők között az új ISO szabványra való áttérésben

A TF az elsők között az új ISO szabványra való áttérésben

Az újra önálló Testnevelési Egyetem már az első tanév során bevezette az ISO 9001:2008 szabvány szerinti minőségirányítási rendszert és a 2015. szeptemberi tanévkezdésre a külső tanúsítás is sikerrel megtörtént a független Dekra Certification szakemberei munkájának köszönhetően.

Dráma után 4. hely női pólóban

Dráma után 4. hely női pólóban

A negyedik helyen végzett a magyar női vízilabda-válogatott a riói olimpián, miután ötméteresekkel elveszítette az Oroszország elleni bronzmérkőzést. A rendes játékidő 12-12-vel ért véget, az oroszok az utolsó másodpercben egyenlítettek - egyetemünk hallgatója, Keszthelyi Rita két gólt dobott.
LSW Specialsport Európa-bajnokság

LSW Specialsport Európa-bajnokság

A németországi Jüterbogban rendezték az idei dobó Európa-bajnokságot. Egyetemünket Dr. Benczenleitner Ottó és Dr. Béres Sándor, az Atlétika tanszék docensei képviselték.

Bácsi Péter ötödik Rióban

Bácsi Péter ötödik Rióban

Bácsi Péter, egyetemünk hallgatója az ötödik helyen végzett a riói olimpia birkózóversenyében, a kötöttfogásúak 75 kilogrammos súlycsoportjában.

Szép volt, Zsanett!

Szép volt, Zsanett!

A 69 fős mezőnyben a 16. helyen végzett Bragmayer Zsanett az egyetemi triatlon-világbajnokságon. Az egyetemünk humánkinezológiai szakán a második évére készülő, 22 esztendős sportoló előzetesen a legjobb 15-be várta magát, de eredménye így is megsüvegelendő, mert a svájci Nyonban megrendezett viadalon 26 év volt a felső korhatár, tehát majdhogynem olyan volt, mintha felnőttekkel versenyzett volna.

A dzsúdós Karakas Hedvig 7. lett Rióban

A dzsúdós Karakas Hedvig 7. lett Rióban

A hetedik helyen zárta a riói olimpia cselgáncsversenyét Karakas Hedvig, egyetemünk hallgatója. Az 57 kilogrammos súlycsoportban induló magyar dzsúdós parádésan kezdte a viadalt, 53 másodperc leforgása alatt ipponnal győzött a türkmén Nurjavova ellen, majd a nyolcaddöntőben a kanadai Beauchemin-Pinard-on is túljutott. A negyeddöntőben azonban kikapott a brazil Silvától, így a vigaszágra került, s ott a tajvani Csen-linggel szemben is alulmaradt, és végül hetedik lett.

Vitorlás és szörf tábor

Vitorlás és szörf tábor

Időpont: augusztus 25-28. (csütörtök-vasárnap

Helyszín: Balatonfüredi Yacht Club (8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc u. 2. | Iroda: (87)-580-294;(87)-482-593 (tel/fax) | Gondnok (70)-940-8340 | http://www.byc.hu)

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!