;>
Archívum

2015. december

Beiratkozási felhívás

Beiratkozási felhívás

A 2015/16. tanév 2. félévére 2-6. féléves hallgatók bejelentkezési időszaka a 2016. január 18. és 2016. január 24. között történik a Neptun rendszerben.

A bejelentkezés feltételei:

  • az indexben az utolsó aktív félév aláíratása (kurzusvezetők, valamint a témavezető által), és eljuttatása a Doktori Titkárságra
  • a Neptun rendszerben regisztrálás a 2015/16-os tanév II. félévre
  • önköltséges hallgatóknak az önköltség befizetése, mely a Neptunban 2016. február 5-ig kerül kiírásra és a befizetés határideje: 2016. február 29.
  • pótbeiratkozás: 2016. január 26. – 2016. január 29. között lesz a Doktori Titkárságon. A pótbeiratkozási díj: 5000 Ft.
Kötelező sítábor, beosztás

Kötelező sítábor, beosztás

Tisztelt hallgatók!

Példátlan létszámemelkedés történt a sítáborokra történő bejelentkezésnél, amelynek hátterében a hallgatók részéről a képzések közötti átjárások illetve pótlások teljesítési szándéka áll.

A kurzusok névsorai: >>>

A beosztás a TF kötelezettségek figyelembevételével és a fogadó szálloda kapacitása illetve az utazási lehetőségek ismeretében készült. A kurzusokon való részvétel kötelező. Nem szeretnék, és csak nagyon indokolt egyéni turnuscsere kérésekkel tudok foglalkozni, továbbá nem ígérhetek biztos megoldást.

Kérem a Tisztelt Hallgatókat, hogy akinek saját felszerelése van, az azzal jöjjön majd a táborba. Az alpesi sícipők terén (a sokféle lábatok miatt) várhatók problémák, ezért aki önállóan tud a beosztásának megfelelő időszakra sícipőt kölcsönözni, az feltétlenül éljen a lehetőséggel!  Ezzel nagyban emelheti a saját sízésének örömeit.

A részletes tudnivalókat a tavaszi órarendek megjelenése után, a felszerelésosztás időpontjaival fogom közzétenni január folyamán.

Kérem szíves megértésüket!

Értékes és remek sítáborok ígéretével, békés karácsonyt és sikeres vizsgázást kívánva,

Dosek Ágoston egyetemi docens

Micsoda lehetőség!

Micsoda lehetőség!

Együttműködési szerződést kötött a Testnevelési Egyetem és a Kastélypark Klinika Kft. A megállapodás értelmében a TE hallgatói számára műtéti látogatás lehetősége, továbbá a rehabilitációs, rekreációs, testnevelés szakos hallgatók gyakorlati képzése és oktatása lesz biztosítva.

Együttműködés a Kastélypark Klinika Kft.-vel

Erősödik a szakmai háttér

Erősödik a szakmai háttér

Háromoldalú megállapodást írt alá egymással a Testnevelési Egyetem, a TFSE, és a Vasas Sport Club. Hosszas előkészítő munka előzte meg a péntek délutáni aláírást, amelynek értelmében az érintettek az általános stratégiai partnerség mellett konkrét sportágak kapcsán is együttműködnek majd.

Vasas, TF, TFSE (megállapodás)

A feleknek ez által lehetőségük nyílik többek között közös szakmai programok megvalósítására, az egyetemi szakok népszerűsítésére, fiatal edzők foglalkoztatására, illetve a meglévő szakembergárda továbbképzésére is. Ezen túlmenően komoly lehetőség lehet a Vasas és a TFSE sportági együttműködései folytán a közös csapatok versenyeztetése, és az ehhez kapcsolódó infrastruktúra-használat összehangolása is.

Mocsai Lajos (rektor, Testnevelési Egyetem): "Rendkívül fontos a Testnevelési Egyetem számára, hogy a nagy hagyományú klubokkal olyan szakmai együttműködés jöjjön létre, amely az egyes sportágak fejlesztésére közvetlenül kihat, és a fiatal hallgatók, valamint sportolók tehetséggondozására is pozitív hatással van. Az együttműködés során olyan szakmai műhelyeknek kell létrejönniük, amelyekkel emelni és javítani tudjuk a sportszakember képzés minőségét. Nagy öröm számomra, hogy a Vasas Sport Club aranygyűrűseként ezt a kapcsolatot Markovits László elnök úrral tovább tudjuk építeni."

Markovits László (elnök, Vasas SC): „Ez a megállapodás egy újabb fontos állomás a Vasas család életében, egy fővárosi nagyegyesület számára létfontosságú, hogy magas színvonalon tudja biztosítani a szakmai működését. Ennek egyik kulcsa, hogy a legfelkészültebb szakemberek vegyenek részt a sportágaink nevelő, oktató munkájában. A Testnevelési Egyetem kiváló elméleti, tudományos hátteret tud ehhez adni a jövőben, amelyhez a Vasas a TFSE-vel szorosan együttműködve elsősorban a gyakorlati oldal biztosításával kíván hozzájárulni. A Vasasnál jelenleg 21 sportágban nyújtunk sportolási lehetőséget a versenyzőknek, illetve munkalehetőséget a szakembereknek, ami feltétlenül szolgálja az egyetem célkitűzéseit, illetve a TFSE-vel az egyes sportágakban kötendő együttműködéseket."

Dr. Sós Csaba (elnök, TFSE): „A TFSE egy olyan szakmai műhely, amelynek kötelessége, hogy a felhalmozott tudást és a különböző módszertanokat átadja a többi magyar a sportegyesület részére. A mostani az első együttműködési megállapodásunk nagy fővárosi egyesülettel, ezért komoly reményekkel és várakozásokkal vágunk bele az érintett szakosztályainkkal a közös munkába. Hosszú távra tervezünk, ezért az eredmények folyamatos értékelésével lehetőségünk nyílik majd menetközben is finomítani az együttműködésünk részletein.”

forrás: Vasas SC

109 TF hallgató az idei Judo MEFOB-on

109 TF hallgató az idei Judo MEFOB-on

Az idei tanév részvételi rekordot hozott a MEFOB-ok történetében, judo sportágban soha ennyi induló még nem vett részt a versenyen. 16 egyetem és főiskola 220 versenyzője mérette meg magát a BHSE judo csarnokában.

Kiállítás nyílt egyetemünkön

Kiállítás nyílt egyetemünkön

A 90 éves TF tiszteletére – a Testnevelési Egyetem és a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény szervezésében – kiállítás nyílt a Főépület I. emeleti folyosóján "A Hegyvidék sporttörténete" címmel.

Megjelent a TF Mag 4. száma

Megjelent a TF Mag 4. száma

Megjelent a Klebelsberg Kuno Szakkollégium lapja, a TF Mag 4. száma. A tartalomból:

  • Fekete csütörtök
  • 1956-ra emlékeztünk
  • Beszámoló a Nemzeti Kézilabda Akadémián történt látogatásról
  • Szakkollégiumunk tagjai Spanyolországban
  • Cseh László élménybeszámoló
  • Taroltak a szakkolisok a TDK-n

Töltsd le, olvasd, terjeszd! >>>

György Réka sikere

György Réka sikere

György Réka a TFSE olimpiai "A" szinttel rendelkező úszónője a december 2-6. között Izraelben megrendezett Rövidpályás Európa-bajnokságon a 200 méteres vegyesúszás döntőjében 7-ik helyezést szerzett. Felkészítő edzője Dr. Egressy János. Hajrá TF!

Taroltak a Testnevelési Egyetem úszói az egyetemi bajnokságon

Taroltak a Testnevelési Egyetem úszói az egyetemi bajnokságon

2015. november 21.-én rendezésték az Úszó MEFOB-ot az FTC uszodában.

Az úszóbajnokságon ismét több olimpikonnal találkozhattunk és a lelkes amatőrök között a felsőoktatásban tanuló megannyi klasszis is rajthoz állt a népligeti uszodában, Risztov Éva, Kapás Boglárka, Verrasztó Evelyn és Takács Krisztián is. Cseh László könyöksérülés miatt nem vett részt de ez mint utólag kiderült, jobb is volt mind a Mefob végeredményét tekintve, mind a rövidpályás EB eredményeit nézve.

Taroltak a Testnevelési Egyetem úszói az egyetemi bajnokságon

Az Úszó MEFOB egyedi esemény: nincsenek szintidők, nincsenek klubigazolások – csak az számít, hogy az indulhat, aki valamely felsőoktatási intézmény hallgatója és benevezett az adott versenyszámra. Így profik és amatőrök úsznak egymás mellett – ezért itt megadatik, hogy valaki élesben tesztelje magát mondjuk Kapás Boglárka, Verrasztó Evelyn, vagy Financsek Gábor ellen.

Szűk 1 hónap alatt sikerült összeverbuválni a 25 fős Testnevelési Egyetem csapatát és már előzetesen bíztunk a sikerben: Elsődleges cél volt a tavalyi győztes PTE-t legyőzni és ezt főként a lányoknak volt köszönhető, de a fiúk csapatát erősítő Kutasi Gergely a maga 1050m leúszott távjával és 17 pontjával sokat lendített a csapaton. Számtalan dobogós helyezése idén is kulcsfontosságú szerepe volt. Pulai Bence olimpiai 5. helyezett papírforma szerűen behúzta a 100 m pillangót úgy, ahogy tavaly is tette. Sprőber Soma idén 100 m mellen nem állhatott dobogóra, bár a helyszínen többen is tisztán láttuk, hogy harmadik helyen érkezett be, de a célbíró máshogy látta. 4 x 100 m-es vegyesváltóval azonban sikerült a dobogó második fokára állniuk. A váltó tagjai: Noel Kristóf, Sprőber Soma, Pulai Bence, Kutasi Gergely.

Verrasztó Evelyn 30 ponttal járt hozzá a csapat sikerességéhez, megnyerte a 100 m pillangó, 100 m hát és 200 m vegyesúszást, Sebestyén Dalma is szintén 17 ponttal segítette a csapatot, nyert 100 m mellen és Evelyn mögött második lett 200 vegyesen. Említésre méltó még Galamb Szimonetta, aki egy hosszabb szünet után visszatérve és a válogatott versenyzőket szorongatva (olykor legyőzve) 14 pontot szerzett. 100 m ezüst érmet szerzett, 100 m pillangón bronz érmet szerzett. Joó Sárának is sok köszönhető. Gyorsúszónk ezüst érmet szerzett 50 m gyorson és bronzérmet szerzett 100 m gyorson. Külön öröm volt még, hogy 4 x 100 m-es női vegyesváltóinkkal 3 váltóból 2 a dobogón végzett méghozzá 1-2. helyen. A győztes "A" váltó tagjai: Joó Sára, Sebestyén Dalma, Galamb Szimonetta, Verrasztó Evelyn. Ezüstérmes "B" váltó tagjai: Rátkai Petra, Kertész Tímea, Wirth Eszter, Kőrös Evelin.

A verseny záró számát, a 10 x 50 m-es intézményi gyorsváltóval idén sajnos nem sikerült megnyernünk de a dobogó legaljára felfértünk, de jó hír hogy a tavaly rekordnak számító 4:14es időnket nem tudta megúszni a PTE. A váltó tagjait: Joó Sára, Verrasztó Evelyn, Noel Kristóf, Kutasi Gergely, Sprőber Soma, Pulai Bence, Sirkó Bálint, Gőbl Ádám, Hegedűs Tamás és Pausz Tamás alkotta. "B" váltónk közel járt a pontszerzéshez, B váltó tagjai: Kertész Tímea, Sebestyén Dalma, Rátkai Petra, Galamb Szimonetta, Kőrös Evelin, Kiss Bettina, Horváth Zoltán, Keszti Mihály, Ács Gergő, Sinkra Róbert alkotta. További csapattagok: Szabó Hajnalka, Ruzsin Szabina, Horváth Krisztina és Ladovics Anna.

A verseny után 2 napot kellett várnunk a végeredményre és nagy örömünkre, sikerült megnyernünk. Összesítve 163 pontot gyűjtöttünk, mögöttünk a PTE (115p) és a Debreceni Egyetem (105p) zárta a versenyt.

Progress in Motor Control X (konferencia)

Progress in Motor Control X (konferencia)

A Testnevelési Egyetemről heten vettek részt ebben az évben azon a tudományos konferencián, amely az International Society of Motor Control tizedik konferenciája volt és amelyet Budapesten rendeztek meg "Progress in Motor Control X" címmel.  A Magyarországon példa nélküli, nemzetközi mozgás-szabályozás konferencián összesen 31 országból 175 résztvevő volt jelen. A tudományos előadásokat és poszter bemutatókat 6 szekcióba osztották. A világ élvonalbeli kutatói tartottak előadásokat a testneveléssel és spottal foglalkozók számára is fontos tudományterületeken, többek között a kifinomult mozgásminták tanulásáról, a mozgásszabályozás élettani mechanizmusairól, de sérült mozgásszabályozásról és rehabilitációról is.

A konferencián elhangzott előadások és poszterek absztraktjai megtalálhatók a konferencia honlapján a "Program Book" címszó alatt.

Köszönet illeti a TF vezetőségét, amiért lehetővé tette a hallgatók számára, hogy részt vegyenek ezen a nagyon magas színvonalú tudományos konferencián.

A konferencia nemzetközi visszhangja és a fiatal magyar résztvevők munkájának fogadtatása rendkívül jó volt. Gratulálunk a TF-es résztvevőknek és bátorítjuk a hallgatókat, hogy már most készüljenek és vegyenek majd részt a "Progress in Motor Control XI” konferencián, amit az USA-ban, Miamiban 2017 nyarán rendeznek.

Dr. Laczkó József, a konferencia tudományos és szervező bizottságának elnöke

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!