;>
Archívum

2014. október

Egy sima, egy fordított

Egy sima, egy fordított

Zsinórban ötödik győzelmét szerezte meg női ANB csapatunk csütörtökön, a Kanizsiai Vadmacskák ellen. Végig uralva a játékot, mind lepattanókban (52-21), és dobószázalékban is (53%-27%), remek védekezéssel, magabiztosan szerezték meg a győzelmet. nTFSE-Kanizsia Vadmacskák SE 86-44 (23-14, 15-6, 23-7, 25-17). Pontszerzők: Mányoki Judit (25/12, 7 lepattanó, 8 assist), Németh Alma (23), Karlócai Julianna (15/3, 15 lepattanó), Lakatos Dóra (10), Bodnár Fanni (7), Miháczi Diána (2), Sánorfi Réka (2), Rakolczai Beatrix (2).

Kemény vereséget szenvedett el az NB II férfi csapatunk a MAFC BME csapata ellen. A meccs első két negyedében úgy tűnt, hogy győzelemmel zárja a hazai csapat a találkozót. Összeszedetten játszottak a srácok, 14 pontos fölénnyel fordulhattak, ám a MAFC BME csapata szívós és akaratos játékkal először felőrölte ezt a különbséget, majd a vezetést is átvette a negyedik negyed elején. A végjátékban se tudott feljönni csapatunk fejben az ellenfél szintjére, így végül 7 pontos vereséggel zárta a találkozót a TFSE. TFSE- MAFC BME 68-75 (16-20, 28-11, 10-24, 13-20). Pontszerzők: Tápai Attila (14/9), Bódi Bence (13/3), Katona Péter (11/3), Takács Máté (8/3), Bárdics Gergő (8), Jókai Mátyás (5/3), Arató Balázs (4), Krajnyák Levente (3), Oláh Olivér (2).

Szenátusi ülés

Szenátusi ülés

A Testnevelési Egyetem Szenátusa 2014. október 30-án tartott ülésén elfogadta az Egyetem fogyatékosügyi szabályzatát, határozott az OKJ képzések indításainak dokumentumairól. A Szenátus tagjai tárgyalták a campus őrzés-védelmi szolgáltatásának kérdéseit, és  a Szenátus 2014. november 6-i ülésén napirenden szereplő rektorválasztás kérdéseit is megvitatták.
Meghosszabbítva!

Meghosszabbítva!

Értesítjük a hallgatókat, hogy a Házi TDK eredetileg ma lejáró jelentkezési határidejét egy héttel meghosszabbítjuk, így jövő péntekig, azaz november 7-ig (aznap 24.00 óráig) még lehet jelentkezni.

"Tanítani az egy csodálatos dolog"

"Tanítani az egy csodálatos dolog"

Verbényi Józsefet több szál is fűzi a TF-hez. Tanulmányait 1942-ben kezdte intézményünkben, de katonai szolgálat és hadifogság miatt csak 1947-ben fejezte azt be. Több sportágban is kiemelkedőt nyújtott: 1947-ben Párizsban, az Universiádén képviselte a TF-et.

TF Halloween

TF Halloween

Várunk minden TF-es hallgatót egy közös farsangozásra!

Helyszín: Klebelsberg Kuno Szakkollégium, időpont: 2014. október 30. (csütörtök).

  • 18.00 - Tökfaragó verseny (Koliudvar) (a tököt mi biztosítjuk)
  • 21.00-02.00 - TF Buli (TF Étterem és Büfé)
A tökfaragó versenyre az első 15 csapat jelentkezését tudjuk elfogadni. Jelmezes buli, a legjobb jelmezeket díjazzuk is!

Jelentkezés és további részletek a Klebelsberg Kuno Szakkollégium Facebook oldalán.

TF Halloween (plakát)

Meghívó a TF HÖK Foci Kupára

Meghívó a TF HÖK Foci Kupára

Az újonnan megalakult HÖK Sport és Kulturális Bizottsága meghirdeti az immáron Testnevelési Egyetem első HÖK-ös sporteseményét, az egész estés foci kupát!

Időpont: 2014. október 29, szerda, 21.00. óra, helyszín: Testnevelési Egyetem, D-terem.

Idén is 3+1 fős csapatok jelentkezését várjuk, amelyben minimum egy lánynak kell lennie! A nevezéseket október 29-én, 12.00 óráig adhatják le a hallgatók, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

Az eseményre nézőként minden érdeklődőt szeretettel vár a Hallgatói Önkormányzat Sport és Kulturális Bizottság csapata.

Meghívó a TF HÖK Foci Kupára (plakát)

Dupla kosárrangadó a TF-en!

Dupla kosárrangadó a TF-en!

Női kosárcsapatunk csütörtökön 18.00-tól ötödik győzelmére hajt. A soron következő ellenfél a Kanizsai Vadmacskák csapata. A bajnokságban eddig lejátszott meccsek alapján kezdenek kirajzolódni az erőviszonyok. A TFSE címvédőhöz méltóan kezdte a szezont, és veretlenül áll a tabella élén! Egyik legfőbb vetélytársunknak a Kanizsa tűnik, amely szintén nagyon magabiztosan verte eddigi ellenfeleit. Tehát kivételesen izgalmas meccsre számíthatunk.

Rögtön a lányok után következik TFSE férfi csapata. A Százhalombatta ellen aratott hazai győzelem, és a Közgáz elleni idegenbeli vereség után ismét hazai pályán csap össze az egy győzelemmel és egy vereséggel álló MAFC-BME-vel.  A fiúknak tehát szükségük lesz arra hogy minél többen jöjjenek ki a mérkőzésre és szurkolással segítsék őket győzelemre ezen a rangadón. A mérkőzés csütörtökön 20.00-ás kezdéssel tekinthető meg.

A női meccs félidejében dobóverseny keretein belül mérettethetik meg magukat a nézők. Legyünk hát minél többen, és buzdítsuk csapatainkat, hogy továbbra is szép eredménnyel meneteljenek a bajnokságban!

Hajrá TFSE!

Elégedettek a NET hallgatói

Elégedettek a NET hallgatói

A Nemzetközi Edzőképző Tanfolyam (NET) 2014. évi őszi kurzusára összesen 21 országból érkeztek hallgatók. Olyan országból jelentkezhetnek a képzésre, ahol nemzeti olimpiai bizottság működik. Ennek alapján 204 országban nyerhetik el edzők a NOB Olimpiai Szolidaritás ösztöndíját, ami fedezi a hallgatók ittlétének teljes költségét. A program első hivatalos tanítási napja szeptember 22-én volt.

Elégedett nemzetközi hallgatók

A nemzetközi edzőképzés két hallgatója számolt be arról, hogyan érzik magukat Magyarországon, és mennyire tartják hasznosnak a képzést.

Evelina Burneo Del Pozo Ecuadorból érkezett. Sokáig, egész pontosan 12 évig vívott versenyszerűen. Számos hazai és nemzetközi versenyen indult. A versenyszerű vívást ugyan már abbahagyta, azonban a jövőben is a pást közelében szeretne maradni, de már más szerepkörben: edző szeretne lenni. "Nagy örömmel éltem azzal lehetőséggel, hogy részt vehetek Magyarországon ezen a nemzetközi edzőképző kurzuson. Élvezettel hallgattam végig minden előadást. Ugyan a kurzus még bő két hónapig tart, de már most úgy érzem, hogy rengeteg új dolgot tanultam. Az előadások nagyon hasznosak és színvonalasak, igazán magas szintű oktatás folyik. A tanulás mellett persze jut idő városnézésre is. Nagyon tetszik Budapest. A kurzust megelőzően még nem jártam Magyarországon. Elragadó a belváros hangulata, a régi épületek és a múzeumok is."

Md. Abu Bakkar Sidik Bangladeshből érkezett a TF-re. "19 évig dzsúdóztam versenyszerűen, számos nemzetközi vesenyre eljutottam. Eredményeim közül a legbüszkébb talán a Bangkokban rendezett 2007-es Universiádén elért eredményemre vagyok, ahol az 5. helyet sikerült megszereznem. Hogy miért jöttem Magyarországra edzőképzésre? Erre könnyű válaszolni. Jelenleg is edzőként dolgozom, és szeretném fejleszteni a tudásomat. Magyarország elképesztő eredményeket ért már el számos világversenyen, közülük is kiemelkednek az olimpiai sikerek. Örömmel jöttem a Testnevelési Egyetem nemzetközi edzőképzésére és határozottan állítom, nem kellett csalódnom. A kurzusok nagyon hasznosak, rengeteg új dolgot tanultam, olyanokat, amelyeket biztosan hasznosítani fogok a jövőben! Budapest nagyon tetszik, a város gyönyörű, az emberek barátságosak, az ételek pedig finomak."

A Nemzetközi Edzőképző Tanfolyam 2014. évi őszi kurzusa december 2-án fejeződik be az ünnepélyes diplomaosztóval.

4. győzelmünk az ANB-ben!

4. győzelmünk az ANB-ben!

Női kosárlabda csapatunk beszámolója.

Tíz nap után izgatottan indultunk Bajára, hogy újra 5-5 ellen játszhassunk bajnoki mérkőzést. Az első negyedben még barátkoztunk a felújított pályával, palánkkal, de a félidőt a 0-6-os kezdés ellenére 36-27-os vezetéssel zártuk. A harmadik negyed elején vett lendületünkre már nem tudtak reagálni a hazaiak, és onnantól a mi kezünkben volt a meccs. Érik a csapatjáték, és egyre nagyobb az összhang a védekezésben, ezt bizonyítja a 32 lepattanó és a 17 szerzett labda is. Gólpasszt is egyre többet adunk, bár ez a mai statisztikából nem derült ki, a legtöbb kosarat egymás megjátszásából szereztük. A végeredmény 76-53-as győzelem lett a továbbra is veretlen TFSE javára.

Pontszerzőink: Németh Alma: 13p, Karlócai Julianna: 13/6p, Bodnár Fanni: 10p, Rakolcai Beatrix: 3/3p, Mányoky Judit: 22/9p, Magyar Bianka: 4p, Sándorfi Réka: 2p, Miháczi Diána: 5p, Lakatos Dóra: 4p.

A következő ANB mérkőzés október 30-án, csütörtökön 18.00-kor lesz a Nagykanizsa ellen a TF E-termében. Megújult világítással várjuk a szurkolókat. Hajrá TF!

Karlócai Juli

A TF és a Hegyvidéki Önkormányzat kapcsolata

A TF és a Hegyvidéki Önkormányzat kapcsolata

Váczi JánosVáczi Jánost, a XII. kerület újraválasztott képviselőjét, a Hegyvidéki Önkormányzat alpolgármesterét kérdeztük.

tf.hu: Kérem, meséljen a TF-hez fűződő kapcsolatáról.

VJ: 1988 és 92 között jártam a TF-re, nappali szakedzői tagozatra. Az egyetemi évek alatt atletizáltam, hármasugró voltam. Több alkalommal is megnyertem a főiskolás bajnokságot, egyszer pedig a brit főiskolás bajnokságot is, ami azt az érdekes helyzetet hozta, hogy brit színekben kvalifikáltam magam az Universiádéra, amin végül nem tudtam indulni.  Aztán eltelt 15 év, és ismét beiratkoztam a TF-re, igaz akkor már a Semmelweis Egyetem karaként működött az intézmény. A doktori iskolát 5 év alatt fejeztem be, kutatásom, publikációim és disszertációm témája az állami sportfinanszírozásról szólt.

tf.hu: Mióta "van benne" a politikában?

VJ: Éveken át az Egyesült Államokban éltem, majd 1998-ban kért fel Deutsch Tamás, akkori sportminiszter, az általa vezetett tárca kabinetfőnöki posztjára. Kisebb nagyobb megszakításokkal 16 éve dolgozom a politikában.

tf.hu: Mióta tagja a XII. kerület képviselő testületének, illetve milyen pozíciókat töltött/tölt be?

VJ: 2006-ban kezdtem dolgozni a XII. Kerületben Pokorni Zoltán felkérésére. 4 évig  az önkormányzat kabinetfőnöke voltam, majd 2010-ben a Hegyvidéken élők egyéni képviselőnek választottak.  Ezt a bizalmat ismét megkaptam a választóktól a most előttünk levő öt éves ciklusra.

tf.hu: Mi a felelősségi területe?

VJ: Alpolgármesteri feladataim közé tartozik a polgármester helyettesítése, a városfejlesztési iroda irányítása, a kerületi sport – mint például a MOM Sportcsarnok – felügyelete, a rendészet, a közbiztonság és az önkormányzat teljes körű kommunikációs tevékenységének vezetése.

tf.hu: Milyen a kapcsolat a TF és az önkormányzat között?

VJ: Az önkormányzat és a TF között hosszú évek óta jó a kapcsolat. Közösen használjuk például a Koltai Jenő sportközpontot a Csörsz utcában, igaz, itt az önkormányzat kezelői joga megszűnik, és ezzel 10 év után visszakerül a TF pálya az egyetemhez.

tf.hu: Most, hogy különvált a TF, van-e terv arra, hogy esetleg szorosabbra fűzi az önkormányzat a kapcsolatot intézményünkkel? Milyen területen tudnánk együttműködni?

VJ: Bízom benne, hogy az átalakult, újrapozícionált és már önálló TF-el még jobb és még szorosabb lesz a kapcsolatunk. Mi mindig nyitottak vagyunk közös programokra, projektekre és kezdeményezésekre, legyen szó kutatásfejlesztésről, infrastrukturális fejlesztésekről, a mindennapos testnevelés keretén belül, vagy éppen a HSE és a TFSE közötti együttműködéséről.

tf.hu: Köszönjük az interjút!

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!