;>
Archívum

2012. december

TF-es díjak a Sportcsillagok Gálaestjén

TF-es díjak a Sportcsillagok Gálaestjén

2012. december 20-án este, a Sportcsillagok Gálaestjén két kollégánk kapott igen jelentős elismerést. Mocsai Lajos az Év Szövetségi Kapitánya, dr. Sós Csaba pedig az Év Szövetségi Kapitánya (Paralimpia Csapat) díjat kapta a sportújságírók szavazatai alapján.

A Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) 55. alkalommal kiírt szavazásának díjait csütörtök este, a budapesti Syma Csarnokban adták át a kategóriák dobogósainak gálaműsorral egybekötött ünnepségen, amelyen megjelent Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára.

Gratulálunk!

Semmelweis Alumni - januári programok

Semmelweis Alumni - januári programok

Semmelweis Alumni – januári programokKulturális programok

Január 18.: MTA látogatás - 2013. január 18-án (pénteken) 13 órakor az MTA Könyvtárába és 14 órakor a Székházba teszünk vezetett látogatást.  Az intézmény látogatása kb. 2 órás lesz. A Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár munkatársa által vezetéses látogatás és filmvetítés lesz a könyvtár történetéről, majd a Széchenyi téri bejáraton a Székházban folytatjuk utunkat másik vezetővel, aki a dísztermet és a Képtárat tudja megmutatni a csoportnak. A látogatás végén résztvevőinket meghívjuk a közeli kávézóba egy meleg ital melletti kellemes beszélgetésre.

Találkozó: 12.45 - 13 óra között a könyvtár bejáratánál (Cím: V. Budapest, Arany J. u. 1.).

Részvételi díj: ingyenes.

Regisztráció: on-line regisztrációs lapon vagy telefonon fogadunk az 57779 és 57829 melléken vagy a (1) 266-7359 városi számon.

Kirándulások

Január 19.: Nagy-Kevély (Pilis) - 2013 évi első kirándulásunkat a Pilisbe szervezzük január 19-én Csillaghegy - Nagy-Kevély - Budakalász útvonalon, nordic walking oktatással egybekötve.  A túra közepes nehézségű lesz, hossza kb. 13 km.

A túra a kb. 500 m magas Nagy-Kevélyre indul, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik északi irányból Budapestre, a Pilis-tetőre, tiszta időben a Gerecsére. Csillaghegyről hozzávetőlegesen 2 óra alatt érünk fel a csúcsra. Némi pihenő után indulunk vissza Budakalászra, kezdetben (kb. 10-15 percen keresztül) kissé meredekebb, köves úton, majd  kellemesen ereszkedő, néhol köves ösvényen. Útközben kínálkoznak további kilátási lehetőségek Pomáz, Szentendre, a Csikóvárak, a Pismány irányába.

Találkozó: 8:45 - 8:50 órakor a Batthyány téri HÉV megállóban, leszállás Csillaghegyen és csatlakozás a csoport többi tagjához.

Részvételi díj: nincs (útiköltség egyénileg)

Regisztrációt on-line felületen vagy telefonon fogadunk a (1) 266-7359 telefonszámon vagy az 57779 és 57829 belső melléken.

Várjuk Önt is rendezvényeinken!

Szaúdi vendégek a TF-en

Szaúdi vendégek a TF-en

2012. december 11-én Dr. Radák Zsolt dékán úr fogadta a Budapestre látogató szaúd-arábiai küldöttséget, amelynek tagjai voltak Mohammed Al Mishal (Szaúd-Arábiai Olimpiai Bizottság főtitkára), Mohammed Al Humaidhi (nemzetközi igazgató), Abdulaziz Al Homeidan (nemzetközi igazgató munkatársa), Abdulrahman Al Yahya (Szaúd-Arábiai Olimpiai Bizottság), valamint a Szaúd-Arábiai Királyság budapesti nagykövetségének első helyettese, Hatem Al Ghamdi úr.

Szaúdi vendégek a TF-en

A delegáció budapesti tartózkodása alatt tárcaközi egyezmény aláírására került sor Balogh Zoltán miniszter úrral a két ország közötti szakmai együttműködésekről. Az egyezmény ösztönzi és támogatja az együttműködéseket úgy, hogy azok részletes kidolgozására és lehetséges megvalósítására az érintett partneri szervezetek (például edzőképzés esetében a Szaúdi Sportminisztérium és Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF)) közötti megállapodások formájában kerüljön sor.

Összefoglalva a megbeszélésen elhangzottakat, a TF számára a következő területeken mutatkozik együttműködési lehetőség szaúdi partnerekkel:

  1. szakértői közreműködés a szaúdi sport adminisztrációs és támogatási rendszerének átalakításában és fejlesztésében
  2. továbbképzések szervezése a sportmenedzsment és létesítmény menedzsment területén
  3. szaúdi hallgatók fogadása a sporttudományi PhD képzésben
  4. szaúdi hallgatók fogadása a TF által szervezett nemzetközi edzőképző programban
A TF közreműködésének általános célja hozzájárulni a szaúdi sport adminisztrációs és támogatási rendszere színvonalának növeléséhez a sportszakember képzés fejlesztésén és a magyarországi tapasztalatok átadásán keresztül.

Újabb judós sikerek!

Újabb judós sikerek!

November 25-én rendezték meg az idei tanévi judo Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokságot.

26 egyetem és főiskola 173 hallgatója vett részt a versenyen, amelyen több olimpikon indult, mint az egy hónappal korábbi Országos Bajnokságon. A versenyt Dr. Kovács Antal olimpiai- és világbajnok és Bor Barna világbajnoki ezüstérmes bemutató küzdelme nyitotta meg.

A színvonalas küzdelmeket követően a helyezetteknek Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes és Dr. Németh Endre versenyigazgató adta át az érmeket.

TF judo csapat (1. hely, MEFOB, 2012)

Az összesített pontversenyben a TF 162 pontjával magasan verte a mezőnyt. Második lett a Pécsi Tudomány Egyetem 55 ponttal, a harmadik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lett 33 ponttal. A negyedik helyezett a Szent István Egyetem csapata szerezte meg, 25 ponttal. Az eddig rendszerint dobogós szegedieknek most be kellett érni az ötödik, hatodik hellyel, holtversenyben a győri Széchenyi Egyetem csapatával (16-16 pont).

Gratulálunk hallgatóinknak!

Közönségdíj az év legnépszerűbb magyar sportolójának

Közönségdíj az év legnépszerűbb magyar sportolójának

Az év legjobb sportolója (logó)Idén ötvenötödik alkalommal kerül megrendezésre a Sportcsillagok Gálaestje, melyen az sportújságírók szavazatai alapján az év legjobb sportolóit díjazzák. A szurkolók is szerephez jutnak, szavazatukkal segíthetik kedvencüket a legnépszerűbb sportoló cím elérésében.

A játék első körében 10000 Facebook szavazat összesítése után alakult ki a Top 20. Az olimpiai bajnokok közül Pars nem került be ebbe az ’elit’-be, ott van viszont két paralimpiai versenyző és a szurkolók akaratából nyolc, olimpián kívüli, jórészt a technikai sportágak képviselője. Így Michelisz Norbert is, akinek a rajongói nagy kihívás elé néznek, ha azt akarják, hogy kedvencük megismételje tavaly elnyert címét. Kérdés, hogy nekik vagy az olimpiabarátoknak lesz-e több ’töltényük’?

A december 1. és 10. között zajló közönségszavazáson nem kell mást tennie, mint ellátogatni a http://sportcsillagok.hu/hu/szavazas oldalra, és e-mail címének megadása után ott szavazhat kedvenc sportolójára, majd a válaszlevélben megerősíti voksát (egy e-mail címről csak egy szavazatot fogad el a számítógép!).

A közönségszavazás keretében három szerencsés szurkoló értékes nyereménnyel gazdagodik. Közjegyző jelenlétében kisorsolnak két db VIP belépőt a december 20-i vacsorával egybekötött Sportcsillagok Gálaestre (120.000 forint értékben), egy 50.000 forint értékű wellness ajándékutalványt és egy emlékpólót, melyet valamennyi londoni érmesünk kézjegye díszít.

Az eredményhirdetésre december 20-án, a Sportcsillagok Gálaestjén kerül sor, melyet a Duna Televízió élőben közvetít.

Dobay Beáta PhD házi vitája

Dobay Beáta PhD házi vitája

Értesítjük az érdeklődőket, hogy Dobay Beáta PhD házi vitája 2012. december 11-én 12,30 órakor lesz a Főépületben, a II. emeleti 57-es teremben. A téma címe: Szlovákia sportturizmusának adottságai a kereslet-kínálat függvényében sporttudományi megközelítéssel. Témavezetője: Dr. Bánhidi Miklós, főiskolai tanár.
Jó tanuló - jó sportoló verseny

Jó tanuló - jó sportoló verseny

Felhívjuk a hallgatók figyelmét, hogy a TF "Jó tanuló - jó sportoló verseny" jelentkezési határideje december 15.

A verseny célja

  • hallgatóink ösztönzése eredményesebb tanulmányi és sporttevékenységre
  • annak demonstrálása, hogy az egyetemi tanulmányok és a magas szintű sportolás összeegyeztethető
A verseny résztvevői

A versenyen részt vehet minden nappali tagozatos hallgató, aki a TFSE-ben, vagy engedéllyel más sportegyesületben elsősorban olimpiai sportágban versenyez, és legalább 3,51-es tanulmányi átlagot ért el a tárgyévben zárult tanévben (férfi és női hallgatók teljesítményét külön értékelik).

Díjazás

A férfi és női verseny győztesei (1-3) és edzőik tiszteletdíjban és pénzjutalomban, részesülnek. Az 1. helyezettek nevét fel kell tüntetni a versenyre alapított örökös vándordíjon. Az eredményhirdetés a soron következő félév első Kari Tanács ülésén történik.

Az elbírálás alapja

  • a pályázást megelőző két félév tanulmányi átlaga pontszámmal kifejezve
  • a tárgyévet megelőző november 1-től az adott év november 1-ig elért legjobb sportteljesítmény pontszámmal kifejezve
A két tényezőből adódott pontszámok összegzése az irányadó a helyezések eldöntésénél. Holtverseny esetén a tanulmányi eredmény a meghatározó. Az a sportoló is pályázhat aki nem a TFSE versenyzője, de a TFSE versenyzője és az olimpiai sportág képviselője  + 10 pontot kap a sporteredményeihez.

A pontszámok alapján a TFSE javaslatot készít és azt jóváhagyásra felterjeszti a Semmelweis Egyetem Testnevelési-és Sporttudományi Kar Dékánjához.

A részletes szabályzat (a pontozás rendszerének ismertetésével együtt) a TFSE oldalán érhető el, a "dokumentumok" blokkban.

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!