;>
Archívum

2012. november

CCUSA Hungary információs est

CCUSA Hungary információs est

CCUSA logóKihagyhatatlan lehetőség!

Gondolkoztál már azon, hogy mivel töltöd majd 2013 nyarát? Jó lenne egy kis pénzt keresni, de az utazásról, szórakozásról se szeretnél lemondani? Dolgozz és utazz az USA-ban vagy Kanadában, ismerj meg új embereket a világ minden pontjáról, fejleszd nyelvtudásod miközben életed legizgalmasabb nyarát éled át!

Ha kíváncsi vagy a részletekre akkor gyere el Info Meeting-ünkre!

Időpont: 2012. november 28. (szerda) 19:30 Helyszín: TF Kollégiumi előadó

Váltsd valóra az álmod! New York, Washington D.C., Los Angeles, Las Vegas, San Fransisco, Miami Beach... Csak néhány hely a sok közül, ahol ezen a nyáron jártunk.

Ugye jól hangzik? Te is szeretnél ide eljutni? Most előtted a lehetőség!

Miért a CCUSA?

 • Szervezetünk idén ünnepli fennállásának 23. évét Magyarországon
 • Hivatalos vízum szponzorként működünk!
 • Eddig több, mint 4800 résztvevőt közvetítettünk sikeresen külföldre
 • Többféle programunk közül választhatsz
  • Camp Counselors USA & Canada (gyerektáborban kisegítő vagy felügyelő személyzet) + a kanadai program esetén nem szükséges hallgatói jogviszony!
  • Work Experience USA (vendéglátóipari munka pl. hotelekben, vidámparkban, kaszinóban stb.)
 • A jelentkezési díjak most a legolcsóbbak!
Ha sikerült felkeltenünk az érdeklődésed, akkor bátran keress bennünket!

Széky Anna SE-TSK CCUSA-Hungary Area Rep. email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Gerlei Zsófia SE-TSK CCUSA-Hungary Area Rep. email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

További infó a honlapon: www.ccusa.hu

Úszó sikerek a MEFOB-on

Úszó sikerek a MEFOB-on

2012. november 17-én a Komjádi Uszodában került megrendezésre a Úszó MEFOB, ahol a TF hallgatói 6 arany és 3 bronzéremmel zárták a versenyt, Szájer Péter PhD hallgató egyetemi tanársegéd vezetésével.
 • Verrasztó Evelin: 200 m női vegyesúszás - 1. helyezett
 • Verrasztó Evelin: 100 m női pillangóúszás - 1. helyezett
 • Verrasztó Evelin: 100 m női gyorsúszásban - 1. helyezett
 • Verrasztó Evelin: 100 m női hátúszás - 1. helyezett
 • Verrasztó Evelin: 100 m női mellúszás - 1. helyezett
 • női vegyesváltó "A": 4×100 m  - 1. helyezett
 • női vegyesváltó "B": 4×100 m  - 3. helyezett
 • Juhász Petra: 400 m női gyorsúszás  - 3. helyezett
 • Gyárfás Bence: 100 m ffi gyorsúszás - 3. helyezett
 • Lukács Eszter: 50 m női gyorsúszás - 3. helyezett
Gratulálunk minden  versenyzőnek!
TF Olimpiai Esték

TF Olimpiai Esték

Szeptember 10. és november 26. között, hétfő esténként, 6 órakor a TF vendégül látja a 2012-es Londoni Olimpián sikeresen szerepelt magyar sportolókat és a szövetségek elnökeit, vezetőit, a szövetségi kapitányokat és edzőket, valamint a segítőket (orvosok, pszichológusok, masszőrök). Egy-egy alkalommal egy-egy sportág a vendégünk. A bejegyzés végén található képgaléria folyamatosan bővül!

Helyszín: XII. Alkotás utca 44. Főépület, Hepp Ferenc terem.

A belépés díjtalan. Szeretettel várunk mindenkit.

Program (a szövetségekkel az időpontokat egyeztettük, természetesen a változás jogát fenntartják)

 1. szeptember 10. hétfő 18-20: Szabadvízi Úszó Szövetség Risztov Éva olimpiai bajnok és Orendi Mihály vezetésével Kovácshegyi Ferenc, Széles Sándor, Dévay László edzők a meghívottak
 2. szeptember 17. hétfő 18-20: Magyar Atlétikai Szövetség Pars Krisztián olimpiai bajnok és az olimpikonok részvételével és a szövetség vezetői, valamint a szakvezetők
 3. szeptember 24. hétfő 18-20: Torna Szövetség Berki Krisztián olimpiai bajnok és dr. Magyar Zoltán elnök vezetésével a szakvezetés és a szövetség vezetői - elmarad!
 4. október 1. hétfő 18-20: Magyar Kajak-Kenu Szövetség az olimpiai bajnokokkal és az olimpikonokkal, Baráth Etele elnök vezetésével
 5. október 4. csütörtök, 18.00-tól, AULA: a paralimpián résztvevő olimpikonokat látjuk vendégül
 6. október 10. hétfő szerda 19-21: Magyar Úszó Szövetség az olimpiai bajnok Gyurta Dániel a szövetség szakembereivel és vezetőivel - helyszín az Aula, kezdés 19.00 órakor!
 7. október 15. hétfő 18.30-20: Magyar Vívó Szövetség: Szilágyi Áron olimpiai bajnok és dr. Kamuti Jenő vezetésével és a szövetség vezetői, edzők és az olimpikonok
 8. október 29. hétfő 18-20: Magyar Kézilabda Szövetség az olimpiai IV. helyezett csapatunk Mocsai Lajos vezetésével és a szövetség vezető és szakember gárdája Mocsai Lajos szövetségi kapitány kérésére az est elmarad, egy későbbi időpontra halasztjuk, mert a csapat edzőtáborozáson vesz részt.
 9. november 5. hétfő 18-20: a Magyar Ökölvívó Szövetség, a Magyar Sportlövő Szövetség és a Magyar Szinkron Úszó Szövetség olimpikonjait és a szövetségek vezetőit várjuk A Magyar Judo Szövetség olimpikonjai és vezetői lesznek a vendégeink, Dr. Kovács Antal vezetésével >>> bővebben >>>
 10. november 12. hétfő 18-20: a Magyar Birkózó Szövetség olimpikonjai dr. Hegedűs Csabával, és a szövetség edzőit, vezetőit is várjuk
 11. november 19. hétfő 18-20: Magyar Öttusa Szövetség Marosi Ádám bronzérmes és az olimpikonok Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány vezetésével, és a szövetség szakember gárdáját, a vezetőket várjuk
 12. november 26. hétfő 18-20: Magyar Vízilabda Szövetség a rendkívül sikeres (jó évtizede) válogatottak Kemény Dénes szövetségi kapitány vezetésével  és a szakembereket, vezetőket is várjuk - elmarad!
[nggallery id=158]

Kopper Bence PhD házi vitája

Kopper Bence PhD házi vitája

Értesítjük az érdeklődőket, hogy Kopper Bence PhD hallgató házi vitája 2012. november 26. 11 órakor lesz a Tanácsteremben (Főépület, I. emelet 37.). Téma: Az izomaktiváció, az elasztikus energia és a kinematikai mozgásminta hatása a függőleges felugrás eredményére. Témavezetője: Dr. Tihanyi József, egyetemi tanár.
GYGYOE Országos Továbbképzés

GYGYOE Országos Továbbképzés

Gyógytestnevelés a Gyermekekért Országos EgyesületA Gyógytestnevelés a Gyermekekért Országos Egyesülete és a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara (TF) tisztelettel meghívja Önt az A gyógytestnevelés a testnevelés alapértéke című Országos Továbbképzésre, melyet az egyetem Hepp Ferenc termében tart (Budapest XII., kerület Alkotás u. 44.) 2012. december 1-én 9.00-17.00 óráig.

Program

 • 9.15 Érkezés, regisztráció, adminisztráció
 • 10.00 Köszöntés - Dr. Radák Zsolt dékán SE/TSK
 • 10.05-10.25 A gyógytestnevelés jelenlegi rendszere, működésének rendje, távlati perspektívák Dr. Kiss László Szakszolgálati és fogyatékosságügyi közoktatási referens Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közoktatás Irányítási Főosztály
 • 10.30-10.55 Gyógytestnevelés a hazai gyakorlatban, és a felsőoktatásban. Útmutató a gyógytestnevelés iskolai megszervezéséhez és működtetéséhez a fenntartók és az összes szereplő számára (az EMMI képviselője és Somogyiné Kuti Ilona gyógytestnevelés szakértő, valamint Dr. Gunda András GYGYOE elnöke).
 • Szünet
 • 11.15-11.55 Az allergiás elváltozások, asthma bronchiale háttere, kezelése - Dr. Borka Péter SE/ETK tanára
 • 12.00-12.30 Az allergiás elváltozások (asthma bronchiale) mozgásterápiája, életmódbeli kérdések. Kerekasztal konferencia.
 • 12.30-13.40 Ebédszünet - ebéd a TF étteremben
 • 13.45-14.45 Játékok, játékos foglalkozással történő terhelés az általános iskolás asztmás gyermekek gyógytestnevelésében. Barta Attila testnevelő-gyógytestnevelő tanár. Előadás és bemutató film a Hepp Ferenc teremben.
 • 15.00-15.45 Játékos-társas vízi gyakorlatok, és gyógyúszás asztmás gyermekek számára. Dr. Gunda András GYGYOE elnök
 • 15.45-16.45 A továbbképzés tapasztalatai, plenáris ülés, egyesületi hírek, bejelentések, zárás
A továbbképzésen a részvétel regisztrációhoz kötött. Előzetes regisztráció esetén a részvételi díj 4.000 Ft. Határideje 2012. november 19. Később vagy a helyszínen történő regisztráció esetén a részvételi díj 5.000 Ft. Egyesületi tag részvétele rendezett tagdíj esetén díjtalan. Menüválasztásos ebéd a regisztráció alkalmával előzetesen rendelhető (850 Ft). Az egyesület bankszámla száma: OTP 11712004-20240026 (kéretik a közleményben a nevet és az eseményt jelölni: xy, Országos továbbképzés 2012. december 1).

Regisztráció: E-mailen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. tel: +36/1/487-9280 10-14 óráig

A továbbképzéssel kapcsolatos részletes tudnivalókat az Egyesület honlapján lehet megtalálni.

Házi TDK 2012/13

Házi TDK 2012/13

A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara 2012. november 20-án (kedden) rendezi meg a 2012/2013-as tanév Házi Tudományos Diákköri Konferenciáját (TDK), melyre a TF-ről és társintézményeinkből 30 jelentkezés érkezett. A konferencia helyszíne a Főépület, a megnyitó 8.30-kor lesz az I. emeleti Hepp Ferenc (40-es) teremben.

Horváth Tamás világbajnoki bronzérmes

Horváth Tamás világbajnoki bronzérmes

Horváth TamásHorváth Tamás a Küzdősportok Tanszék tanára az elmúlt hónapokban három judo versenyen is indult. 2012. szeptemberében a Newaza (földharc) Országos Bajnokságon mind a nyolc (I. oszt., II. oszt., III.oszt., Senior  és mindezek Open – súlycsoport nélküli) kategóriában érmet szerzett (négy arany, egy ezüst, három bronz). Összesen 22 küzdelmet vívott, melyből valamennyit megnyert, azonban a verseny folyamán többször előfordult, hogy egyszerre több tatamira is szólították, így néhány mérkőzésen kénytelen volt visszalépni. Ezzel a teljesítményével rekordot állított fel.

Az októberben megrendezett felnőtt I. oszt. Magyar Bajnokság legidősebb versenyzőjeként, 42 évesen vállalta a megmérettetést a fiatal profi judosokkal szemben. Első ellenfele a 2011. év bajnoka volt, akit ipponnal (karfeszítéssel) sikerült legyőznie. Következő két küzdelmét is ipponnal (dobással) nyerte. A döntőben ezüstérmet szerzett.

Novemberben a Grand Masters Világbajnokságnak az Amerikai Egyesült Államok (Miami) adott otthont, melyen 46 ország majd nyolcszáz versenyzője  lépett tatamira. Horváth Tamás M3, -100 kg kategóriában indult. Első mérkőzésén az amerikai bajnok jobbnak bizonyult, majd az ezt követő három küzdelmét magabiztosan, ipponnal nyerte, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Gratulálunk !

Dr. Radák Zsolt a TF új dékánja

Dr. Radák Zsolt a TF új dékánja

Dr. Radák ZsoltA Semmelweis Egyetem Szenátusa csütörtökön 32 igen, 1 nem és 1 tartózkodás mellett támogatta Dr. Radák Zsolt pályázatát a Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF) dékáni posztjára. Dr. Szél Ágoston rektor pénteken át is átadta az új dékán kinevezését.

Korábban a TF kari tanácsa egyhangúlag, 26 szavazattal támogatta a jelenlegi megbízott dékánt, aki egyedüliként pályázott a pozícióra. Dr. Radák Zsolt egyetemi tanár, intézetigazgató, az MTA doktora, 2000 óta volt a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának tudományos dékánhelyettese.

forrás: Semmelweis Hírek

A Semmelweis Alumni decemberi programjai

A Semmelweis Alumni decemberi programjai

A Semmelweis Alumni decemberi programjaiKulturális programok

 • December 1. (szombat) - Ludwig Múzeum látogatása (IX:, Komor Marcell u. 1.), angol nyelvű vezetéssel. Elsősorban külföldi diákok részére szervezett program. Találkozó 14.00-kor a Boráros téri HÉV megállóban. Részvételi díj diákoknak 1200, egyébként 1800 forint. A csoport létszáma maximum 30 fő.
 • December 13. (csütörtök) - Orvos Muzsikus koncert a Rátkai Klubban 18 órától (VI., Városligeti fasor 38.). Fellépnek: Szörényi Tamás és barátai. Kezdés 18.00-kor, a részvételi díj 500 forint.
Mindenkit szeretettel várunk!

Részletek és jelentkezés itt és érdeklődhetnek a 57829 melléken vagy a 266-7359 telefonszámon.

Véreddel írtad le a szabadság nevét

Véreddel írtad le a szabadság nevét

2012. október 19-én a Semmelweis Egyetem a TF-en rendezte meg  az 1956-os forradalom és szabadságharc központi megemlékezését. A Hegedűs szobornál tartott koszorúzás után a TF műhely adta az ünnepi megemlékező műsort, "Véreddel írtad le a szabadság nevét" címmel.

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!