;>
Archívum

2011. augusztus

Rekreáció táborok az őszi félévben

Rekreáció táborok az őszi félévben

A Sportmenedzsment és Rekreáció Tanszék által szervezett - nem tanórai keretekben zajló - kötelező őszi táborok áttekintő táblázata elérhető a tanszék oldalán. >>>
Jól mutatkozott be az indiai edzőképző program

Jól mutatkozott be az indiai edzőképző program

Július 10-től négy hétig karunkon tanult az a harminc indiai edző, akiket hazájuk sport főhatósága választott ki. Az egy hónapos program célja az volt, hogy elmélyítsék tudásukat az edzés tervezésének és levezénylésének tudományában, továbbá, hogy az edzői munkához szorosan kapcsolódó határterületekről is nyerjenek ismereteket. Így az edzéselmélet és az általános erőnlétfejlesztés mellett volt órájuk a sportsérülésekről, a sportolók táplálkozásáról és a doppingról is. A tanultak sportolóiknak történő átadása elengedhetetlen, ezt egy edzéstervező szoftver használatának itteni megtanulása, majd otthoni használata segíti. Mindezek mellett volt, hogy aktív sportolók edzésére is ellátogattak, és feljegyzéseket készítettek róla. A tanultakról számítógépes tesztek formájában adtak számot.

Persze az egy hónap nemcsak tanulásról, de szórakozásról is szólt. Szerencsére számos nemzetközi sportrendezvény zajlott itt tartózkodásuk alatt. Így láthatták a Forma 1-es pilóták jótékonysági futballmérkőzését a magyar All Stars-csapat ellen, a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjat, valamint a Vasas-Híd vs. AS Roma barátságos futballmérkőzést. A sportos programok mellett volt idő kicsit megismerkedni az európai, azon belül is a magyar kultúrával. A budapesti mellett voltak bécsi és pozsonyi városlátogatáson, illetve ellátogattak egy Budapesthez közeli majorba, hogy ízelítőt kapjanak a vidéki élet hangulatából.

A szorgos tanulással telt egy hónap jutalma pedig az augusztus 6-ai búcsúvacsorán átadott diploma volt. Hazaérkezve számos pozitív visszajelzést küldtek a hallgatók, így egészen biztosan folytatódni fog a program.

Válogatás a négy hét során készült fotókból:

[nggallery id=122]

Nemzetközi elismerés Földesiné Dr. Szabó Gyöngyinek

Nemzetközi elismerés Földesiné Dr. Szabó Gyöngyinek

Havannában, 2011. július 15-én, a Sportszociológiai Világkongresszus záró ünnepélyén, a Nemzetközi Sportszociológiai Társaság kiemelkedő tudományos tevékenysége és a szervezetben alelnökként és VB tagként végzett, több évtizedes színvonalas munkája elismeréseként Honorary Member (tiszteletbeli tag) kitüntető címet adományozott Földesiné Dr. Szabó Gyöngyi Professzor Emeritának.
Dr. Mészáros János búcsúztatása

Dr. Mészáros János búcsúztatása

Prof. Dr. Mészáros JánosTisztelt Hozzátartozók, honlap Látogatók, kedves Tudós- és Sporttársadalom, kedves Tanítványok és Kollégák!

Mészáros János, ahogy szokták írni, hosszú és súlyos betegséget viselve életének 63. évében elhunyt.

Tudtuk, hogy nagy a baj, de mindig reménykedtünk, hogy János, - vagy, ahogy már hallgató korában is nevezték a nagy tisztelet jeleként évfolyamtársai, APÓ -, legyőzi azt is, ami a halandóknak nem sikerül, mert egész élete arra volt példa, hogyan lehet a szinte képtelen dolgokat is megvalósítani, ha egyszer az ember azt nagyon akarja.

Mészáros Tanár Úr munkásságában olyan életművet hagyott hátra, amely a legszigorúbb bírálatokat és tudományos kétkedéseket is messze kiállta. Olyan iskolát teremtett tudományterületén, amely a további évtizedek tudományos munkáját is orientálja. Ráadásul úgy teremtette ezt az iskolát, hogy nem állította önmagát előtérbe, hanem a hallgatóktól a kollégákon át, a tudós társakig mindenkit segített a tőle megszokott szigorúsággal, alapossággal, szeretettel, önzetlenséggel.

Egyedülálló szorgalmával, kitartásával, tehetségével itt Egyetemünkön, de országosan is a tudós társadalom abszolút példaképe lett. Nevét nem lehet megkerülni a nemzetközi szakirodalomban sem.

Sokszor mondjuk, és talán hisszük is, hogy nincsenek pótolhatatlan emberek, de az ő esetében ez mégis igaz. Ő mindannyiunk számára pótolhatatlan, mert ugyan megy tovább az élet, csakhogy nem úgy, mint eddig.

Hiányozni fog családjának, barátainak, kollégáinak, hallgatóinak, tudós társainak egyaránt nem csak Dr. Mészáros Jánosként, professzorként, hanem társ, apa, és barátként is.

Akit megszeretett, nem győzött csodálkozni, hogy milyen is az igazi férfi barátság, és hogyan nyílik meg a hétköznapi életben zárkózottnak mutatkozó ember.

Mi, akik ismertük Őt, tudjuk tele volt humorral, önzetlenséggel, nagylelkűséggel, eleganciával, életvidámsággal. Nagyon jó volt a barátjának lenni.

A TF volt az első és egyetlen munkahelye. Dr. Frenkl Róbert professzor úr zseniális érzékkel választotta ki őt már hallgató korában.  Ő ezt meghálálta. Bizonyította atyai mesterének és valamennyiünknek is, hogy a hűség, az akarat, a kitartás, a szorgalom a tehetség együtt mire képes.

Kedves „APÓ”!

Hiányoztál nekünk betegséged idején is, most pedig elemi erővel tör ránk az az űr, ami haláloddal bekövetkezett.

Ígérjük, hogy tanítványaidban, kollégáid munkásságában tovább visszük azt, amit teremtettél.

Isten áldjon, és kísérjen utadon!

Mészáros János professzor úr búcsúztatása 2011. szeptember 7-én, szerdán, 13 órakor lesz, a Fiumei úti temető szóróparcellájában.

Diana Christodoulou PhD védése

Diana Christodoulou PhD védése

Tájékoztatjuk a honlap olvasóit, hogy Diana Christodoulou PhD hallgató védése szeptember 5-én 13 órakor lesz a Hepp Ferenc teremben. A téma címe: Social status of qualified physical education teachers in Cyprus. Témavezető: Földesiné Dr. Szabó Gyöngyi, professor emerita.
Munkácsi István PhD házi vitája

Munkácsi István PhD házi vitája

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy Munkácsi István PhD hallgató házi vitájára 2011. augusztus 31-én 14 órakor kerül sor. Az esemény helyszíne: Főépület, Tanácsterem. A téma címe: Az oktatási módszerek hatékonyságának vizsgálata a női tornában. Témavezető: Dr. Hamar Pál, egyetemi tanár.
Verseny- és sportjogi konferencia

Verseny- és sportjogi konferencia

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Meghívjuk egy konferenciára, amely a mai sport verseny- és sportjogi kérdéseivel foglalkozik.

Kérjük, hogy tekintse meg a konferencia programját és amennyiben részt venne ezen a rendezvényen, látogasson el a www.sportjog.com honlapra, ahol további információkat találhat és egyben regisztrálni is tud. (A konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött)

Elhunyt Dr. Mészáros János

Elhunyt Dr. Mészáros János

Prof. Dr. Mészáros JánosMegrendülten tájékoztatjuk a honlap olvasóit, hogy 2011. augusztus 18-án délelőtt elhunyt Prof. Dr. Mészáros János, egyetemünk és karunk meghatározó tanáregyénisége.
TFSE labdarúgó toborzás

TFSE labdarúgó toborzás

Kedves hallgatóik!

Aki érdeklődik a TFSE labdarúgócsapatában való szereplés iránt, az augusztus 15-én (hétfőn), délután 3 órakor keresse meg Tóth János tanár urat a Csörsz-pályán.

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!