;>
Archívum

2011. július

A diplomaosztó fotói

A diplomaosztó fotói

Felkerültek a nyári diplomaosztó ünnepség fotói az eseményt ismertető korábbi híroldalra. Megtekinthető egy válogatás, valamint letölthető egyben az összes kép.
TF Gólyatábor 2011

TF Gólyatábor 2011

Kedves frissen sült Gólya!

Ha ezeket a sorokat olvasod, akkor már bizonyos, hogy a Föld pár ezer vagy  millió év múlva megsemmisül. Addig is had köszöntsünk hatalmas ovációval új iskoládban. Reméljük, a nyár  folyamán nem tombolod ki magad túlságosan, és még marad erőd részt venni a gólyatáborban, amely bevezet a főiskolások szabad Világába bele.

Lesznek vicces programok, pasik, csajok, vegyesek, buli, humor, leendő csoporttársak, bölcs felsőbb évesek,  olyan emberek, mint "Én", na és persze valami plusz, amiről majd had meséljen a tábor...

Ugye Te is eljössz?

Bővebben a letölthető PDF dokumentumban >>>

Guatemalai látogatók

Guatemalai látogatók

Július 19-én karunkra látogatott Sergio Arnoldo Camargo Muralles, a Guatemalai Olimpiai Bizottság elnöke, Lic. José Antonio Coro Garcia, a Guatemalai Súlyemelő Szövetség elnöke, valamint kísérőik, köztük az ottani parlament sportbizottságának elnöke is.

Guatemalai látogatók

A látogatást Dr. Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elnöke, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tiszteletbeli tagja, karunkkal kitűnő kapcsolatot ápoló sportvezető szervezte meg. A látogatásnak kettős célja volt. Egyrészről a Dr. Tóth Miklós dékán úrral való kapcsolatfelvétel, az együttműködési lehetőségek feltérképezése volt szándékuk, másrészt pedig a TF megismerése. Ez utóbbihoz Dr. Kozsla Tibor stratégiai és nemzetközi igazgató segítette őket prezentációjával.

A dékánunkkal történt beszélgetés közben kiderült, hogy Sergio Arnoldo Camargo Muralles nemcsak az ottani olimpiai bizottság első embere, de a Galileo Egyetem sporttudományi karának dékánja is egyben. Mint elmondta, náluk is működik egy, az Olimpiai Szolidaritás Programhoz hasonló rendszerű képzés spanyol nyelven, dél-amerikai hallgatóknak. Mint elmondta, szeretne létrehozni egy együttműködési megállapodást a két egyetem, valamint az ottani olimpiai bizottság között hasonló programok tető alá hozására.

Mind dékán úr, mind nemzetközi igazgató úr nyitottnak mutatkozott az együttműködésre, és már az ismerkedő látogatás alatt számos ötlet hangzott el ennek megvalósítására.

Néhány kép a látogatásról:

[nggallery id=119]

I3 PE Intenzív Program 2011

I3 PE Intenzív Program 2011

2011. május 1–12. között a svédországi Malmö adott otthont immár harmadízben az I3 PE Intenzív Programnak, amelyen Magyarországot és ezen belül a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karát három testnevelő-gyógytestnevelő, mester szakos hallgató (Volák Adrienn, Bock Ádám és Farkas Krisztián), valamint két, a Torna, RG, Tánc és Aerobik Tanszéken dolgozó tanár (Versics Anikó és Csirkés Zsolt) képviselte.

I3 PE Intenzív Program 2011 (Svédország)

A programon 8 ország közel 50 hallgatója vett részt Európából (Belgium, Hollandia, Nagy-Brittannia, Litvánia, Románia, Dánia, Magyarország és a szervező ország Svédország).

A kiutazás feltétele a nyelvtudáson kívül az volt, hogy a hallgatók testnevelő tanár mester szakon végezzék tanulmányaikat. Az idei program témája „A Testnevelés és a fenntartható társadalom” volt, amelyről a résztvevők érdekes előadásokat hallgathattak, valamint az országok saját szemszögükből tartottak előadást e témában angolul. A 11 nap igen zsúfolt volt programokban. Reggel 9-től egészen délután 5-6-ig tartottak a különböző előadások, sportfoglalkozások, iskolákba való ellátogatások, kiscsoportos megbeszélések, tapasztalatok megosztása. Minden napot az esti közösen eltöltött vacsora tett még emlékezetesebbé, amire Malmö különböző éttermeiben került sor.

Nagyon jó gondolatok, ötletek születtek a témában, új ismereteket szereztünk, nyelvtudásunk gyarapodott, szemléletünk formálódott a két hét alatt, hiszen 8 ország különböző hallgatóival beszélgetve mindig volt valami érdekes a testneveléssel, az oktatással és a sporttal kapcsolatban. A program végét prezentációval zártuk, amelyet különböző nemzetiségű hallgatókból összeállított csoportok („focus group”-ok) készítettek el a program alatt. Este pedig természetesen bankett volt. Reméljük, hogy jövőre is hasonló színvonalú, kulturális és szabadidős programokban bővelkedő intenzív programon vehetnek részt egyetemünk diákjai és tanárjai.

Volák Adrienn

Diplomaosztó

Diplomaosztó

2011. július 16-án, szombaton, 10 órai kezdettel rendezte a TF diplomaosztó ünnepségét, a Dr. Bácsalmási Péter Atlétikai Csarnokban.

A rendezvényen az angol nyelvű képzéseink, az alap- és mesterképzési szakok (BSc: 4, MA/MSc: 5), a hagyományos egyetemi (3) és főiskolai (3) szakok, valamint a felsőfokú szakirányú továbbképzési szakok (2) végzős hallgatói vették át okleveleiket, összesen 315-en.

Immár hagyományosan az ünnepség keretén belül került sor a 2011. évi mesteredzői díjak átadására is, melyeket intézményünk a Magyar Edzők Társaságával közösen szervezett. E kitüntető címet ebben az évben az alábbi sportszakemberek vehették át: Agócs Mihály (kajak-kenu), Illés Bálint (kerékpár), Pánczél Gábor (judo), Varga József (vívás). A díjakat Molnár Zoltán, a MOB főtitkára és dr. Ormai László, a MET elnöke adta át.

A diplomaosztón Dr. Tóth Miklós tanszékvezető egyetemi tanár, a TF dékánja mondott ünnepi beszédet, és ugyancsak ő eskette a jelölteket. A hallgatókat dékán úr és Dr. Szél Ágoston úr, a Semmelweis Egyetem általános rektorhelyettese avatta fel.

A friss diplomások részére készített DVD-felvételeket az érdeklődők augusztus 22. után vehetik át a Tanulmányi Osztályon, az Oktatásszervezési Csoport munkatársaitól (Ferencz Beáta, Kisbán Krisztián), ügyfélfogadási időben.

Válogatás az eseményen készült képekből:

[nggallery id=120]

Remekül sikerült a chichesteri csereprogram

Remekül sikerült a chichesteri csereprogram

Június végétől két héten keresztül a TF-en vendégeskedett a Chichesteri Egyetem húsz hallgatója. A testnevelői tanári szakos diákok a két intézmény közötti első csereprogramban vettek részt.

Chichesteri csereprogram 2011

A 6 lány és 14 fiú olyan sportágakba kóstolhatott bele itt, amelyeket egyetemükön alig-alig vagy egyáltalán nem oktatnak. Így az első héten Kemény Fecsó bácsi vezetésével vízilabdáztak, Patócs Ákos vívni tanította őket, és belekóstoltak atlétikai számokba is Vágó Béla csapatának vezetésével.

A második héten az atlétika mellé társult a birkózás, valamint Ökrös tanár úr kézilabdaedzései. Utóbbiaknak különlegesen magas színvonalat adott Szamoránsky Piroska válogatott játékos, egyetemünk hallgatójának jelenléte. A brit diákok azon kívül, hogy a hét öt napján hősiesen végigcsinálták a napi hat órás edzésmunkát, igyekeztek a szabadidejüket is hasznosan eltölteni. Szervezett program keretében buszos városnézésen vettek részt, hajókáztak a Dunán, frizbiztek a Margit-szigeten, kiszurkolták a magyar csapat tornagyőzelmét a Vodafone-kupán, és ellátogattak a Parlamentbe. „Önszorgalomból” kétszer is fürdőztek a Széchenyi fürdőben, és bejárták a város több nevezetességét.

Július 9-én a birkózóedzéseken szerzett foltokkal karjukon és sok-sok élménnyel tértek haza abban a reményben, hogy jövőre ismét megszervezzük a programot.

Pillanatképek az itt töltött két hétből:

[nggallery id=118]

Dr. Lénárt Ágota nagyszerű sikerei

Dr. Lénárt Ágota nagyszerű sikerei

Pszichológia Tanszékünk vezetője a vizsgaidőszak megpróbáltatásait kevesellve július 1-3-ig a csehországi Otrokovicében állt próbatétel elé.

Lénárt Ágota sikere (hírek)

Ezúttal field számszeríjász világkupán méretett meg. A Lénárt Ágota, Mátrai István, Sváb Sándor összeállítású csapat remek formában versenyezve ezüstérmet nyert, ami tavalyi negyedik helyükhöz képest fantasztikus előrelépés.

Lénárt Ágota sikere (hírek)

A Tanárnő egyéniben újabb éremmel gyarapította kollekcióját. Címvédőként állt rajthoz, és a tavaly óta igencsak megerősödött mezőnyben bronzérmet szerzett.

A TF közössége sok szeretettel gratulál a Tanárnőnek és a csapat többi tagjának!

De hogy ne csak a múlt eredményeiről szóljunk, tekintsünk kicsit előre is! Tegyük mindezt azért, mert augusztus 1-6-ig karunk Csörsz utcai sportpályáján rendezik meg a szakág Európa-bajnokságát. A tizenkét országból érkező versenyzők között természetesen ott lesz Tanárnő is, így aki szeretne, élőben szurkolhatja ki újabb sikereit. A kerület Hegyvidék című lapja nagy terjedelemben foglalkozik a versennyel, cikküket itt olvashatják el.

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!