;>
Archívum

2010. október

Sporttal a vörösiszap károsultakért!

Sporttal a vörösiszap károsultakért!

Az Atlétika Tanszék és a First Boot Camp rendezésében megtartott nagy sikerű jótékonysági edzésről készült videó itt tekinthető meg:

Aki részt kíván venni a további edzéseken, az kedden és csütörtökön 18,30 órakor, ill. szombaton 11 órakor megteheti.

Gratulálunk Kulcsár Gergelynek!

Gratulálunk Kulcsár Gergelynek!

Az atlétika tanszék nyugalmazott adjunktusa az 2010. október 23-i nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Köztársaság Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést vehette át.

A háromszoros olimpiai érmes gerelyhajítónk, aki az nemzeti zászlót háromszor vitte az olimpia megnyitóján, edzőként is sikereket aratott, tanítványa olimpiai bajnok lett.

Vigh László állami kitüntetése

Vigh László állami kitüntetése

Örömmel tudatjuk, hogy Vigh László a Torna, RG, Tánc és Aerobik Tanszék nyugalmazott egyetemi adjunktusa, a Semmelweis Egyetem Doctor Honoris Causa kitüntetettje, mesteredző, október 23-a alkalmából a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést vehette át Schmitt Pál köztársasági elnök úrtól.
Házi TDK, 3. felhívás

Házi TDK, 3. felhívás

A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara a 2010/2011-es tanévben a Házi Tudományos Diákköri Konferenciáját 2010. november 25-én (csütörtökön) rendezi meg, melyre a TF-ről és társintézményeinkből minden TDK-s hallgatót szeretettel várunk.

Jelentkezési határidő a Házi TDK-ra: 2010. november 5. (péntek).

A TF műhely vendégjátéka

A TF műhely vendégjátéka

2010. október 22-én ismét ünnepi műsort tartottunk: a Kürt Alapítványi Középiskola újabb meghívásának tettünk eleget. Itt a tornaterem adta a helyszínt műsorunknak.

Forradalom! Szabadságharc!

Forradalom! Szabadságharc!

Az idén október 21-re esett a TF ünnepi műsora. Az Aula sajnos kissé foghíjas volt, bár meglepően sok hallgatót láthattunk a teremben. A TF vezetése mellett műsorunkat megtisztelte a Budapest-Hegyvidéki Önkormányzat alpolgármestere, Fonti Krisztina, és a Helytörténeti Gyűjtemény igazgatója, Balázs Attila is.

Lacza Gyöngyvér PhD házi vitája

Lacza Gyöngyvér PhD házi vitája

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy Lacza Gyöngyvér PhD hallgató házi vitájára 2010. október 25.-én 16 órakor kerül sor a Főépület, I. emeleti Tanácsteremben. A téma címe: A magyarországi (fizikai) rekreációs felsőoktatási képzési rendszer hatékonyságának vizsgálata és aktualizálásának lehetőségei a társadalmi és piaci igények tükrében. Témavezető: Dr. Jakabházy László.
Jótékonysági edzés

Jótékonysági edzés

Segítsük együtt a vörösiszap-katasztrófa károsultjait!

Jó tanuló - jó sportoló verseny

Jó tanuló - jó sportoló verseny

A verseny célja

  • hallgatóink ösztönzése eredményesebb tanulmányi és sporttevékenységre
  • annak demonstrálása, hogy az egyetemi tanulmányok és a magas szintű sportolás összeegyeztethető
A verseny résztvevői

A versenyen részt vehet minden nappali tagozatos hallgató, aki a TFSE-ben, vagy engedéllyel más sportegyesületben elsősorban olimpiai sportágban versenyez, és legalább 3,51-es tanulmányi átlagot ért el a tárgyévben zárult tanévben. (Férfi és női hallgatók teljesítményét külön értékelik)

Díjazás

A férfi és női verseny győztesei (1-3) és edzőik tiszteletdíjban és pénzjutalomban, részesülnek. Az 1. helyezettek nevét fel kell tüntetni a versenyre alapított örökös vándordíjon. Az eredményhirdetés a soron következő félév első Kari Tanács ülésén történik.

Az elbírálás alapja

  • pályázást megelőző két félév tanulmányi átlaga pontszámmal kifejezve
  • a tárgyévet megelőző november 1-től az adott év november 1-ig elért legjobb sportteljesítmény pontszámmal kifejezve.
A két tényezőből adódott pontszámok összegzése az irányadó a helyezések eldöntésénél. Holtverseny esetén a tanulmányi eredmény a meghatározó. Az a sportoló is pályázhat aki nem a TFSE versenyzője, de a TFSE versenyzője és az olimpiai sportág képviselője  +10 pontot kap a sporteredményeihez.

A pontszámok alapján a TFSE javaslatot készít és azt jóváhagyásra felterjeszti a Semmelweis Egyetem Testnevelési-és Sporttudományi Kar Dékánjához.

A résztvevőknek pályázatot kell benyújtaniuk a TFSE részére minden év december 10-ig.

A pályázatnak tartalmaznia kell:

  • a pályázó adatait (név, születési év, anyja neve, kar, évfolyam, csoport)
  • a pályázó tanulmányaira és sporttevékenységére vonatkozó rövid életrajzot
  • igazolást a pályázat megelőző két szemeszter tanulmányi eredményéről
  • szakszövetségi igazolás a pályázó által bejegyzett legmagasabb szintű eredmények eléréséről, melyet a pályázást megelőző két szemeszterben teljesített
A részletes versenyszabályzat elérhető a TFSE oldalán.

A TFSE vízimentőinek sikere

A TFSE vízimentőinek sikere

Kiválóan szerepeltek a TFSE vízimentői az egyiptomi Világbajnokságon.

A négy napig tartó 42 ország részvételével megtartott viadalon Kovács Anett - aki a TF úszótanfolyamain tanult meg úszni - a 200 méteres akadályúszásban új országos csúccsal negyedik lett, Lipcsei Krisztina és Csernák Petra  - az MSc 3. évfolyam rekreációs szakos hallgatói - a 4×50 méteres akadályúszás váltóban 6. helyezést értek el.

Csaba László tanár úr a „master” versenyeken egy első és egy második helyezést szerzett. Köszönet a TFSE-nek, hogy szerény pénzbeli támogatással hozzájárult versenyzőink kiutazásához, valamint Dr. Kozsla Tibornak - a Nemzetközi Vízimentő Szövetség (ILS) tagjának -, aki nagy segítségünkre volt a szervező munkában.

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!