;>
Archívum

2010. február

Sport és környezetvédelem (konferencia)

Sport és környezetvédelem (konferencia)

Mint arról korábban már hírt adtunk, a Magyar Sporttudományi Társaság (MSTT) szervezésében, február 18-án (csütörtökön) megrendezték a Sport és környezetvédelem elnevezésű konferenciát a Magyar Sport Házában (Budapest, XIV., Istvánmezei út 1-3.).

A főtámogató Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, valamint együttműködő partnerei (Sport Szakállamtitkárság, Nemzeti Sportszövetség, Magyar Edzők Társasága, Magyar Diáksport Szövetség) segítségével megrendezett eseményen felkészült előadók és érdekes témák várták az érdeklődőket.

További részletek, és fotók itt.

EBC*L Champions League 2010

EBC*L Champions League 2010

A Magyarországon már hagyománnyal rendelkező EBC*L gazdasági verseny a 2010-es évben az Európai Bizottság támogatását élvezi a vállalkozóvá válást segítő CIP program (Competitiveness and Innovation Framework Programme) keretein belül. A program célja a vállalkozási ismeretek oktatása, és az európai fiatalok vállalkozó kedvének javítása.  A támogatásnak köszönhetően 12 ország részvételével az EBC*L Champions League jelenleg a legnagyobb, európai szintű gazdasági verseny!

A magyar nyelvű hazai verseny győztesei 450.000 Ft, míg az angol nyelven zajló nemzetközi verseny nyertesei 7.000 EUR összértékű pénznyereményben, és számos további tárgynyereményben részesülnek!

2010. március 17-30. között az országban hat helyszínen (Veszprém, Pécs, Miskolc, Debrecen, Kecskemét, Budapest) várják azon érdeklődő intézményeket (közép-és felsőfokú oktatási intézményeket, nyelviskolákat, felnőttképzőket, TISZK-eket, HÖK-öket, Karrier-irodákat és EBC*L vizsgaközpontokat), akik többet szeretnének megtudni az Egységes Európai Gazdasági Oklevél nemzetközi versenyéről, próbavizsga-napjairól, képzéseiről, vagy bővíteni szeretnék képzési palettájukat az EBC*L vizsgájával.

Az Információs napokon való részvétel ingyenes!

Tervezett témák:

  • EBC*L Champions League a fiatalok tanulásra ösztönzésének attraktív módszere!
  • Vállalkozási ismeretek e-learninggel a felkészülés hatékony és ideális formája magyar, angol és német nyelven (A vendégeknek lehetőségük nyílik az e-learning program tesztelésére)
  • Országos EBC*L próbavizsga-napok (máj.31. és szept.30.) kivételes lehetőség mindenki számára, hogy kockázat nélkül nemzetközileg elismert EBC*L gazdasági oklevelet szerezzen
  • EBC*L hazai és nemzetközi szinten eredmények, sikerek, csatlakozási lehetőségek
A részvételi szándékot legkésőbb 2010.03.05-ig jelezni kell!

Regisztrációs lap az Információs napra és további részletek

További információk az EBC*L Champions League versenyről

Dr. Tarnawa Ferdinánd 80 éves

Dr. Tarnawa Ferdinánd 80 éves

Dr. Tarnawa Ferdinánd 80 évesNyolcvanadik születésnapja alkalmából köszöntötte dr. Tarnawa  Ferdinándot a TFSE elnöksége. A díszes serleget dr. Molnár Sándor ügyvezető elnök és Németh Lajos a Felügyelő Bizottság elnöke adta át Tarnawa Ferdinándnak.

Tarnawa tanár úr 1953-ban szerzett testnevelő tanári diplomát és edzői oklevelet a Testnevelési Főiskolán. Edzői pályafutása során mindig hű maradt a TFSE férfi röplabda csapatához - 1958-1991 között, egészen nyugdíjba vonulásáig csak TFSE edző volt -, függetlenül attól, hogy milyen osztályban szerepelt az együttes. 1974-75 között a férfi felnőtt röplabda válogatott szövetségi kapitányaként Európa Bajnokságon irányította a nemzeti csapatot.

Sok boldogságot, jó egészséget kívánunk Ferdi Bá-nak!

Cartographia Kupa 2010

Cartographia Kupa 2010

Első alkalommal kerül megrendezésre a Cartographia Kupa 2010 teljesítménytúra mozgalom.

Az elmúlt években, hazánkban is egyre népszerűbb lett a teljesítménytúra sportág. A túrák célja a szabadidő tartalmas eltöltése mellett, a természetjárók rendszeres túratevékenységre való ösztönzése, fizikai teljesítőképességének, erőnlétének növelése, ezért a résztvevőknek meghatározott útvonalon, szintidőn belül kell teljesíteni a kiszabott távot.

A túrák 2010. január 30. és 2010. november 13. között kerülnek megrendezésre szerte az országban.

A Kupához fotópályázat is kapcsolódik.

HÖK pályázatok

HÖK pályázatok

A 2009/2010-es tanév II. félévére a HÖK meghirdeti a következő pályázatokat a nappali tagozatos, államilag finanszírozott alapképzésben tanuló hallgatók részére:
  • Szakmai sportösztöndíj
  • Közéleti, tudományos ösztöndíj (csak ennél a pályázatnál költségtérítéses hallgatók is pályázhatnak)
  • Szociális támogatás
Részletes tájékoztató és letöltés a Hallgatói Önkormányzat oldalán.
A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar és a Nemzeti Sportszövetség megállapodása

A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar és a Nemzeti Sportszövetség megállapodása

A gödöllői Grassalkovich-kastélyban megrendezett ünnepségen a magyar sportszakma javaslata alapján díjazták a tavalyi év legjobbjait. Gyurta Dániel aranyat nyert a római világbajnokságon, az isztambuli rövid pályás EB-n szintén első lett. Kovács Katalin a kajak-kenu VB-n és EB-n is éremhalmozó volt, S. Kovács Ádám nevéhez pedig a magyar csapat egyetlen aranyérme fűződik az olimpián kívüli sportágak világversenyén, a tajvani Világjátékokon.

Az ünnepség keretében nagy médiaérdeklődés mellett került sor a Semmelweis Egyetem és a Nemzeti Sportszövetség közötti együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására. A Semmelweis Egyetem részéről Dr. Tulassay Tivadar rektor és Dr. Tihanyi József a TF dékán, valamint a Nemzeti Sportszövetség részéről Dr. Gémesi György az NSSZ elnöke látta el kézjegyével a megállapodást. A megállapodás keretében a felek együttműködnek minden olyan szakmai kérdésben, amely tevékenységi köreit érintik, egyeztetik álláspontjukat a sportszakmai döntések előtt. Tulassay rektor úr az aláírást követő beszédében méltatta a megállapodás jelentőségét utalva a két szervezet közötti összefogás fontosságára kiemelve, hogy: „Ez a megállapodás a jövőről szól, a szakmailag tökéletesen felkészített edzőkről, az egyetemi hallgatók testi és fizikai fejlődéséről, amely elérésben az Egyetem részéről teljes támogatásomat adom a TF Kar részére”.

Nagy örömünkre szolgált, hogy a díjazottak között szerepelt a TF Kar tanára, a Sportorvosi és Egészségtudományi Tanszékről, dr. Petrekanics Máté tudományos munkatárs, aki a „A Sportolók Egészségéért 2009” kategóriában kapott díjat, valamint Kovács Katalin olimpiai-, és világ-, és európa bajnok kajakos, a TF hallgatója, aki az „Év sportolója” díjban részesült.

Az ünnepségen az Egyetem részéről dr. Tulassy Tivadar rektor, és dr. Tóth Miklós rektorhelyettes, míg a Kar részéről dr. Tihanyi József dékán, dr. Bognár József dékánhelyettes, dr. Kozsla Tibor stratégiai és nemzetközi igazgató, Székely-Gyökössy Szabolcs gazdasági igazgató és Kovács Ági olimpiai bajnok, a TF kommunikációs referense vettek részt.

SE-NSSZ együttműködés (1) SE-NSSZ együttműködés (2)

Dr. Berkes Péter a FIDESZ sportkabinetjében tartott előadást

Dr. Berkes Péter a FIDESZ sportkabinetjében tartott előadást

Dr. Berkes Péter, a Sportmenedzsment és Rekreáció Tanszék adjunktusa részt vett a FIDESZ sportkabinetje által "Sport - múlt, jelen, jövő" címmel szervezett sportszakmai konferencián. A konferencia a sportközigazgatás, valamint a sportfinanszírozás rendszerével kapcsolatban vázolt fel megvalósítható elképzeléseket, lehetőségeket.

Dr. Berkes Péter előadásának címe: Kreatív trendek a sportszponzorációban.

Letölthető: innen.

Németh Lajos kitüntetése

Németh Lajos kitüntetése

Németh Lajos, SOSZ EmlékéremNémeth Lajost, a TFSE Felügyelő Bizottságának elnökét a Sportegyesületek Országos Szövetsége emlékéremmel jutalmazta több évtizedes tanári, edzői és sportvezetői kiváló munkájáért.

Ez alkalomból a TF jelenlegi dékánja, Dr. Tihanyi József és volt rektora, Dr. Istvánfi Csaba is köszöntötték.

Házi TDK 2009/10

Házi TDK 2009/10

Karunk 2010. február 18-án (csütörtökön) rendezi a 2009/10-es tanév Házi TDK-ját.  Az MSTT konferenciája sajnos ugyanezen a napon lesz, azonban szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.  Tisztelettel kérem a kollégákat, ha tehetik hallgatóikkal együtt látogassák a rendezvényt.

Mészáros Anett ezüstérmes

Mészáros Anett ezüstérmes

Mészáros Anett, cselgáncsozóMészáros Anett, a Sportszervező Szak I. éves hallgatója ezüstérmes a párizsi szupertornán!

A 70 kg-os versenyző fantasztikus sorozata Párizsban sem szakadt meg: a tavalyi rotterdami világbajnokság óta negyedik nagy tornáján vívott döntőt, vasárnap küzdelmes csatában ezüstérmet nyert a cselgáncs világkupa-sorozat Grand Slam-viadalán.

kép: ADH Fotografie

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!