;>
Archívum

2009. december

A TF műhely a Hegyvidéki Adventi Vásáron

A TF műhely a Hegyvidéki Adventi Vásáron

Képek a TF műhelynek a Hegyvidéki Adventi Vásáron történt fellépéséről, mely eseményről korábban már hírt adtunk.

[nggallery id=42]

Hegyvidéki Adventi Vásár

Hegyvidéki Adventi Vásár

Minden évben Adventi Vásár van a Kiss János Altábornagy utca Böszörményi úttól a hegy felé eső részén, ahol karácsonyi vásárfia mellett kemencés lángost és forralt bort is lehet kapni. A színpadon pedig, váltakozva, fellépők adnak műsort. A TF műhely kb. 15 perces műsorára mindkét napon 4-4 órakor került sor (más-más programmal és hallgatókkal).

Megjelent! Nemerkényi-Hidegkuti Krisztina: Sportszótár

Megjelent! Nemerkényi-Hidegkuti Krisztina: Sportszótár

Az angol-magyar, magyar-angol Sportszótár az "English through Sport" című tankönyvben lévő szavakat, kifejezéseket tartalmazza, de az oda-vissza mintegy 18.000 szócikket tartalmazó szótár mindenkinek ajánlható, aki a sport szaknyelve iránt érdeklődik. Ára: 2.500 Ft.

Sportszótár (borító, eleje) Sportszótár (borító, hátulja)

Érdeklődni lehet:  Sportszaknyelvi Lektorátus (TF, Főépület III. 313. szoba) | telefon: 487-9223, 487-9200/1111, 06/30 255 1099 | email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Dr. Berkes Péter a kreatív szponzorációról

Dr. Berkes Péter a kreatív szponzorációról

Dr. Berkes Péter, a TF Sportmenedzsment és Rekreáció Tanszékének adjunktusa, a Marketing & Media szaklapban "Közösségi szponzorok" címmel publikált. A cikkben azt járja körül, hogy a vállalati kommunikációs aktivitások olyan alternatív lehetőségek irányába mozdulnak (pl. szponzoráció), amelyek segíthetik a márkával való érzelmi azonosulást. Ma már a szponzoráció esetében is a mennyiségi elérés helyett egyre fontosabb és hatékonyabb a minőségi bevonás. Az igazi szponzorkommunikációt a stratégiai orientáció, a közönség aktív bevonására való törekvés, a hatékonyság mérése és a szponzorációs kampány "élővé tétele", azaz kreatív aktiválása jellemez.
A Nemzeti Sportszövetség I. sport-videokonferenciája

A Nemzeti Sportszövetség I. sport-videokonferenciája

A Nemzeti Sportszövetség az ÖM Sport Szakállamtitkárságával együttműködésben 2009.  december 10-én megrendezte I. sport-videokonferenciáját. A projekt célja az volt, hogy:

  • budapesti és vidéki sportszakemberképzéssel foglalkozó felsőoktatási intézményeken keresztül közvetlenül kapcsolatba kerüljünk (egyetemi – főiskolai hallgatókkal, tanáraikkal, testnevelőkkel, edzőkkel, sporttudósokkal, sportvezetőkkel, sportszakemberekkel).
  • kerüljön kipróbálásra egy olyan tudásmegosztási módszer, amellyel új dimenzióba lehet helyezni a szakember továbbképzés sportcivil, önkéntességre alapuló modelljét.
Az előadások ezen a napon több tudományterületet érintettek. A legkiválóbb előadók érdeklődést felkeltő előadásokat tartottak sportinformatika, sportpszichológia, sportélettan, sportturisztika, sportgazdasági témakörökben. A dabasi rendkívül jól felszerelt organizációs központban (Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium), lehetőség nyílt informatikai eszközök, módszerek használatának gyakorlására, illetve új korszerű 3D/4D oktatási eszközök megismerésére is.

Szakmai partnereink - Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar, Pécsi Tudományegyetem Testnevelési- és Sporttudományi Intézet, Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Testnevelés és Sporttudományi Intézet, Eszterházy Károly Főiskola Testnevelési és Sporttudományi Intézet, Nyíregyházi Főiskola Természettudományi Főiskolai Kar Testnevelési és Sporttudományi Intézet, ELTE problémamentes összekapcsolása sikerült. Lehetővé vált egy interaktív tudásmegosztás az ország távoli pontjai között!

A projekt továbbfejlesztéseként, 2010 – ben tematikus rendben szeretnénk folytatni ezt az új tudásmegosztási műfajt, ahol lehetősége van az érdeklődőknek interaktív módon kérdéseket feltenni, véleményeket kifejteni, mindezt utazás nélkül, költséghatékony módon.

Reméljük, hogy kezdeményezésünk hozzásegíti a sportban tevékenykedő személyeket, szervezeteket erős sportszakmai hálózatba szerveződni, illetve lehetővé teszi a sport iránt érdeklődők intenzívebb bekapcsolódását, tájékozottságuk növelését. A videokonferencia létrehozásában kiváló együttműködő partnernek bizonyult a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet (NIIFI), köszönet XXI. századi színvonalú támogatásukért!

A szakmai visszajelzések rendkívül pozitívak voltak, a sportszakemberek nagy érdeklődéssel várják a folytatást!

forrás: Nemzeti Sportszövetség

Dr. Berkes Péter kommunikációs tanácsokat ad

Dr. Berkes Péter kommunikációs tanácsokat ad

Dr. Berkes Péter, a TF Sportmenedzsment és Rekreáció tanszék adjunktusának vezetésével, a Republic of Art Advertising and Branding reklámügynökség kutatócsoportja a GlaxoSmithKline részére egy reklámszakmai tanulmányt készített.

A társadalomtudományi célzattal készült tanulmány a H1N1 védőoltással kapcsolatban kialakult fogyasztói ellenreakciók (antivakcinációs hangulat) okainak feltérképezésére, általános következtetések levonására, valamint a jövőbeni kommunikáció irányával kapcsolatos referenciaanyag összeállítására irányult.

Bye Bye Háj

Bye Bye Háj

December 12-én a TF Atlétikai Csarnokában került megrendezésre a "Bye Bye Háj" egészségnap, melyre sztárvendégek is érkeztek.

Az egész napos ingyenes rendezvényen, melyet a TF hallgatói szerveztek, mindenki megtalálhatta a neki tetsző átmozgató testedzést, felmérhette egészségi állapotát, kipróbálhatott érdekes sporteszközöket.

A mozgásos programok mellett különböző bemutatók szórakoztatták a közönséget, a kiállítók mind olyan termékkel jelentek meg ezen az egészségnapon, melyek segítik egészségünk megőrzését, rehabilitációját, illetve a jelenlegi állapotunkról adnak információkat.

Részletes, képekkel illusztrált beszámolók az eseményről itt, itt és itt.

forrás: XLsport.hu

Együtt…! A kétszeres Európa-bajnok cselgáncsozó meghívása

Együtt…! A kétszeres Európa-bajnok cselgáncsozó meghívása

Szeretnénk felhívni a magyar sportbarátok népes táborának figyelmét arra a jótékonysági koncertre, amelyen "Együtt...!" jelszóval a magyar zenei élet kiemelkedő személyiségei (többek között Presser Gábor, Zorán, Palya Bea, Falusi Mariann, Lang Györgyi és társai) lépnek fel a Budapesti Kongresszusi Központban december 16-án (szerdán) 19 órakor.

"Gyertek, jöjjetek el, minél többen. Bizonyítsuk a sport szolidaritását, összetartó erejét " – írta Ungvári Miklós kétszeres Európa-bajnok cselgáncsozó, a TF hallgatója, aki egyben a Paci Doki Kuratórium tagjaként immár hét éve önzetlenül segíti a rászoruló, halmozottan sérült, fogyatékkal élő gyerekek lovas terápiával történő gyógyítását.

"Én magam  - mint írja -  ha időm engedi, lovak kiképzésénél segédkezem, és az arra rászoruló gyerekeket magam mellé veszem a nyeregbe lovagolok velük. A közelmúltban a cselgáncs-válogatott teljes létszámban itt volt Csemőn, és segítette az alapítványt. "

Ungvári Miklós így fejezte be levelét:  "Gyertek, jöjjetek el, legyünk együtt a koncerten, segítsük a Paci Doki Alapítványt."

forrás: MOB

Hamar Pál a Klubrádióban

Hamar Pál a Klubrádióban

December 13-án vasárnap délután Dr. Hamar Pál a Torna, RG, Tánc és Aerobik Tanszék vezetője, Csisztu Zsuzsa szerkesztő-műsorvezető meghívására, a Klubrádió Rekorderek című műsorának a vendége volt. A műsorban Benkéné Balikó Györgyi mesteredzővel és Borkai Zsolt MOB alelnökkel a tornasport aktuális kérdéseit, a magyar torna nehézségeit vitatták meg.
A TF műhely fellépései

A TF műhely fellépései

A TF műhely meghívást kapott több karácsonyi műsorban történő fellépésre.
  1. A Virányosi Közösségi Háztól, hogy december 11. pénteken és december 12. szombaton rövid karácsonyi műsort adjunk az Advent a Hegyvidéken című műsorban. Minden évben Adventi Vásár van a Kiss János Altábornagy utca Böszörményi úttól a hegy felé eső részén, ahol karácsonyi vásárfia mellett kemencés lángost és forralt bort is lehet kapni. A színpadon pedig, váltakozva, fellépők adnak műsort. A TF műhely kb. 15 perces műsorára mindkét napon 4-4 órakor kerül sor (más-más programmal és hallgatókkal).
  2. December 20-án egy jótékonysági műsor keretében lépünk fel a Svábhegyen, a Jókai Mór Általános Iskola előtti parkban.
Akinek kedve van, jöjjön el, és nézze meg műsorunkat!

Nemerkényi Krisztina

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!