;>
Archívum

2009. szeptember

Horváth Balázs a siketlimpiáról

Horváth Balázs a siketlimpiáról

Horváth Balázs fogyatékosügyi koordinátor nyilatkozott a siketek nyári olimpájáról az RTL Klub Fél kettő című műsorában. A magyar csapat (6 sportág 21 sportolója) két arany-, és három bronzéremmel tért haza.

A sportszaknyelvi vizsga időpontja

A sportszaknyelvi vizsga időpontja

A sportszaknyelvi vizsgára az Idegennyelvi Lektorátus Titkárságán lehet jelentkezni, a Titkárságon lévő formanyomtatvány kitöltésével.

Az írásbeli vizsga időpontja: 2009. november 21. (szombat), 9.15 – 14.00 Jelentkezési és visszamondási határidő: 2009. november 6. (péntek), 12:00 óra

További információk a Lektorátus oldalán.

Gyenge Valéria a TF-en

Gyenge Valéria a TF-en

Gyenge Valéria a TF-en

Szobrot adományozott a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának az 1956 óta Torontóban élő, de rendszeresen hazalátogató Gyenge Valéria, az 1952-es helsinki olimpia úszó bajnoknője. A TF Úszás és Vízisportok tanszékének felajánlott alkotást Tihanyi József dékánnak és Sós Csaba tanszékvezetőnek nyújtotta át. A szobrot Petri Lajos szobrászművész készítette Gyenge Valéria olimpiai bajnoki címe alkalmából. Az ünnepségen a TF sajtóreferense, a magyar úszósport másik olimpiai bajnoknője, Kovács Ágnes, a 2000-es sydneyi ötkarikás játékok aranyérmese is jelen volt.

További képek a galériában.

TF és a Nemzeti Sportszövetség képviselőinek találkozója

TF és a Nemzeti Sportszövetség képviselőinek találkozója

Egyeztető megbeszélésre került sort a TF-en Dr. Tihanyi József dékán és Dr. Gémesi György az NSSZ elnöke között. A megbeszélésen tárgyalt együttműködési lehetőségeket mindkét fél pozitívan fogadta és megegyezés született egy közös cselekvési program kialakításában. A megbeszélésen részt vettek még Szántó Éva NSSZ főtitkár és Győrfi János NSSZ stratégiai főtanácsadó, valamint a TF részéről Dr. Bognár József tanulmányi és sportszakmai dékánhelyettes és Dr. Kozsla Tibor stratégiai és nemzetközi igazgató.
Godó Kitti bronzérme

Godó Kitti bronzérme

A XXI. Nyári Tajpeji Siketlimpiai Játékokon a női cselgáncsozók közül az 57-63 kg közötti súlycsoportban Godó Kitti friss diplomás hallgatónk bronzérmet szerzett.

A TFSE sportolójának sikere Magyarország és egyetemünk közös büszkesége!

Ezúton szeretnék köszönetet mondani Dr. Molnár Sándor elnök úrnak, aki lehetővé tette Kitti számára a TFSE keretei között történő zavartalan felkészülést, Dr. Németh Endre tanár úrnak és Horváth Tamás tanársegédnek, akik a technikai felkészítésben és az edzőpartnerek szervezésében segítették a munkát, Dr. Barna Tibor tanszékvezető úr útravaló tanácsaiért, búcsúszavaiért.

A fentieken kívül külön köszönet illeti:

  • Dr. Petrekanits Mátét a precíz állapotfelmérésekért, aktuális tanácsokért
  • Pálinkás József igazgató urat a zavartalan kollégiumi elhelyezés biztosításáért
  • a Pszichológia Tanszék oktatóit és sportpszichológus hallgatóit a mentális felkészítésért
  • valamint Mocsai Lajost, aki lehetővé tette Kitti szakváltását és tanulmányai zavartalan folytatását.

Dr. Berkes Péter az UEFA tervezett finanszírozási modelljéről

Dr. Berkes Péter az UEFA tervezett finanszírozási modelljéről

A Sportmenedzsment és Rekreáció tanszék adjunktusa, Dr. Berkes Péter ismételten értékes médiafelületeken fejthette ki véleményét a BrandTrend reklám- és sportmarketing-kommunikációs oldalon.

Az írás apropóját az adta, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) egy tisztességesebb finanszírozási modellt - amerikai mintájú salary cap - kívánna bevezetni az európai futballpiacokon.

A cikk itt olvasható.

Savvas Siamilis PhD védése

Savvas Siamilis PhD védése

Savvas Siamilis PhD hallgató védése 2009. szeptember 29-én 13 órakor lesz a Díszteremben. Témája: The effect of exercise and oxidant-antioxidant intervention on the levels of neurotrophins and free radicals in spinal cord of rats.

Témavezetője: Dr. Radák Zsolt, egyetemi tanár.

Tanszékvezetői leköszönő, és beköszöntés

Tanszékvezetői leköszönő, és beköszöntés

A Testnevelés-elmélet és Pedagógia Tanszék vezetéséről leköszönő Gombocz János és utóda, a tanszék vezetését átvevő Bognár József búcsúzó illetve beköszöntő előadást tart 2009. szeptember 24-én 15:00 órakor a TF Dísztermében.

A rendezvényre tisztelettel meghívunk minden érdeklődőt!

A Testnevelés-elmélet és Pedagógia Tanszék munkatársai

Gyurta Dániel világbajnok úszó élménybeszámolója

Gyurta Dániel világbajnok úszó élménybeszámolója

Gyurta Dániel világbajnok úszó szeptember 23.-án (szerdán) élménybeszámolót tart 18:00-tól a TF Dísztermében. Meghívott vendégek: edzői, Széles Sándor mesteredző és Kovácshegyi Ferenc mesteredző, mestertanár, valamint a sportpszichológusa, Lénárt Ágota tanszékvezető egyetemi docens, utóbbi két fő a TF tanárai. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Az eseményen készült fotók megtekinthetők a galériában.

Dr. Berkes Péter a Gazdasági Rádiónak nyilatkozott

Dr. Berkes Péter a Gazdasági Rádiónak nyilatkozott

A Sportmenedzsment és Rekreáció tanszék adjunktusával a Gazdasági Rádió készített interjút. A nyilatkozat apropóját az adta, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) egy tisztességesebb finanszírozási modellt - amerikai mintájú salary cap - kívánna bevezetni az európai futballpiacokon.

A hanganyag itt hallgatható meg.

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!