Rendhagyó tanszéki értekezlet Velencén
2024. augusztus 26.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Testnevelés-elméleti és Oktatásmódszertani Tanszék – rendhagyó módon – Velencén tartotta a 2024/2025-ös tanév évindító értekezletét.

A kétnapos kihelyezett találkozóra ellátogatott prof. dr. Tóth László, a Tanárképző Intézet főigazgatója is, aki röviden értékelte az elmúlt tanév eredményeit, egyben beszámolt a következő tanév terveiről, stratégiai feladatairól. Az intézet, így a tanszék életében is komoly kihívást jelentenek a rekordlétszámmal induló levelező, testnevelő és gyógytestnevelő tanári mesterképzések. Nem véletlen, hogy a szakmai műhelymunka kiemelt témakörei között szerepelt többek között az új képzési programok áttekintése, a megduplázódó tanítási gyakorlatok szervezésének előkészülete, valamint az új tantárgyi programok egyeztetése. 

Az értekezlet során dr. Csányi Tamás tanszékvezető kifejtette, hogy a munkatársaknak lépést kell tartaniuk egyrészt a változó köznevelési rendszerrel, másrészt azokkal a tudományosan megalapozott oktatásmódszertani innovációkkal, amelyek erőteljes hatást gyakorolnak az iskolai testnevelésre és a sportoktatásra egyaránt.   

Az időzítés kiválóan sikerült, ugyanis éppen augusztus 22-én, az értekezlet közben került ki a Springer-Nature kiadásában a BMC Psychology nevű Q1-es folyóirat online felületére egy tanszéki együttműködésben, dr. Berki Tamás vezetésével publikált angol nyelvű tanulmány, amelynek címe: "A fizikai aktivitás és a testnevelés élvezetének összefüggései az énkoncepció területeivel magyar serdülők körében".

A publikációt ide kattintva olvashatjuk el.  

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!