Terbe Zsuzsanna: Óriási élmény volt a sakkolimpia
2024. szeptember 24.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A TF-en végző sakkozó veretlenül zárta a BOK Sportcsarnokban rendezett világversenyt.

Vasárnap ért véget a budapesti BOK Sportcsarnokban megrendezett 45. sakkolimpia, amelyen TF-esek is szerepeltek: a hölgyeknél a Terbe ikerpár, Zsuzsanna és Julianna, az uraknál Kozák Ádám, valamint a magyar B-csapatot kapitányként vezető Medvegy Zoltán. Ezúttal Terbe Zsuzsannával beszélgettünk, aki pályafutása során először vett részt sakkolimpián – és veretlenül zárta a rangos viadalt.

„Nyolc partit játszottam, a veretlenség megőrzése volt a célom. Örülök, hogy négy-négy győzelemmel és döntetlennel sikerült teljesítenem, jóllehet időnként rezgett a léc – mondta érdeklődésünkre a 27 esztendős kiválóság, aki a Sportmenedzsment szakon végez a TF-en, már csak a diplomadolgozata van hátra. – Először versenyeztem sakkolimpián, óriási élmény volt nekem. Sokan jöttek ki a csarnokba szurkolni, aláírást és fotót is kértek a rajongók, nagyszerű volt a hangulat, ráadásul klasszisokkal találkozhattam.”

Októberben beindul a sakkszezon, újabb kihívások várnak a sakkedzői alapképzést már korábban elvégzett Terbe Zsuzsannára, eleve nincs túl sok szabadideje, de a diplomamunka elkészítése ettől még kiemelt helyen szerepel nála.

„Ikertestvéremmel, Julival van egy közös sakkiskolánk, edzősködöm, valamint versenyzek az MTK-ban és a TFSE-ben is, szóval, mindig akad teendő. Most mindenesetre jó lazítani néhány napot. Vasárnap ért véget a sakkolimpia, hétfőn gyakorlatilag végigaludtam az egész napot, fárasztó időszakon vagyunk túl.”

A Terbe Zsuzsannát is felvonultató női B-válogatott a 29. helyen végzett a sakkolimpián.

Fotó: Magyar Sakkszövetség

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!