A Katowice-i Sportegyetem látogatása a TF-en
2024. június 17.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az Erasmus-csereprogramok keretében látogatott egyetemünkre egy hatfős lengyel csoport a Katowice-i Sportegyetem (AWF) Rekreáció és Turizmus Tanszékéről, hogy megismerkedjenek intézményünkkel, elemezzék a helyi sport és turisztikai adottságokat.

Az Oskar Placek adjunktus által vezetett csoport szakmai megbeszéléseket folytatott a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága és a Rekreáció Tanszék munkatársaival, miszerint azt szeretnék, hogy egy aktív, jól működő kapcsolat alakuljon ki a két intézmény között. A partnerintézmény oktatási kínálatában jelentős hangsúlyt fordítanak többek között a sportturizmus ágazatra felkészítő szakemberképzésnek, amelyben a rekreációs ismereteken túl több turizmus elméleti és gyakorlati órákat tartanak. A TF-es hallgatók bevonásával a csoportnak megmutattuk Budapest egyes látványosságait és interaktív megbeszéléseken faggattuk őket szakmai véleményeikről és ennek függvényében miként ajánlanák Magyarországot lengyel turistáknak, ill. miként hívnának magyarokat országukba. Visszajelzéseik alapján a magyarok kedvesek, egyszerű a várost bejárni tömegközlekedéssel, jók az egyetemi feltételek, azonban a fiatalok számára az árak gyakran indokolatlanul magasak (pl. a fürdők) és nehézkes az utcai kommunikáció és az idegennyelvű tájékoztatás is.

A szakmai egyeztetések kapcsán a két egyetem képviselői abban állapodtak meg, folyamatosan tájékoztatják egymást az intézményi képzésekről, tanfolyamokról, konferenciákról, amelyekre lehetőségek alapján küldenek meghívót. A kollégák szívesen részt vesznek közös kutatási programokban és segítik tanulmányaik megjelenését helyi és nemzetközi folyóiratokban.

A rövid látogatói programot eredményesnek tartjuk, amely köszönhető a vendégek nyitott és érdeklődő hozzáállásának és biztosak vagyunk abban, hogy ez a kapcsolat folytatódik, és remélik, hogy a közeljövőben TF-eseket is vendégül láthatják egyetemükön.

A Katowice i Sportegyetem látogatása a TF en 1

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!