„Mini” futballfórumot tartottak a TF-en
2024. április 23.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Csörsz utcai létesítménye adott otthont a Football Forum Hungary 2024 egyetemistáknak tartott rendezvényének. 

Április 22-én hétfő délután a Dr. Koltai Jenő Sportközpont előterében gyülekezett csaknem félszáz, tíz hazai egyetemről érkezett hallgató, illetve résztvevő – leendő és már végzett edzők és sportmenedzserek, közöttük természetesen számos TF-es is, hogy részt vegyen a Football Forum Hungary „kis” eseményén, az egyetemistáknak meghirdetett angol és magyar nyelvű workshopon.

A nagy nemzetközi konferenciát, az immáron második alkalommal sorra kerülő Football Forum Hungaryt – amely a labdarúgás kiváló szakértőinek és döntéshozóinak elsődleges találkozóhelye, s amelynek mottója: „Kelet és Nyugat találkozik” – április 23-án tartják a Groupama Arénában.

A jelenlévők először a TF rektora, prof. dr. Sterbenz Tamás rövid köszöntőjét hallgatták meg.

Futballfórum a TF en

„Fontos szakmai együttműködést folytatunk a Football Forum Hungaryvel, a Debreceni Egyetemmel és a Magyar Rektori Konferenciával, ami azt mutatja, a labdarúgás az egész hazai felsőoktatást érinti. A TF célitűzése, hogy kilépjen a nemzetközi porondra, és különös örömmel tölt el, hogy a mai workshopra a világ több  országából is érkeztek előadók. A rendezvény ahhoz járul hozzá, hogy azok a sportágak, amelyek az elmúlt években – a megfelelő infrastruktúra hiánya miatt – háttérbe szorultak az egyetemen, most új erőre kapjanak, lehetőséget teremtve arra, hogy bekapcsolódjanak a nemzetközi vérkeringésbe” – emlékeztetett a rektor, aki hozzátette, jó érzés kijönni a tavalyi, hazai rendezésű atlétikai világbajnokság egyik edzőhelyszínére, a Dr. Koltai Jenő Sportközpontba, ahol számos sportág lel otthonra.

Futballfórum a TF en 2

A délután folyamán szó esett a játékosügynöki rendszerekről, a sportmarketingről, a sportbéli szabályokról és szabályozásokról, valamint a nyári átigazolási időszak időszerű kérdéseiről. Az eseményt interaktív panelbeszélgetés zárta. 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!