Kínában és Thaiföldön járt Bánhidi Miklós, illetve a TF hallgatói
2023. december 5.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A TF Rekreáció Tanszékének docense, dr. habil. Bánhidi Miklós egy hónap leforgása alatt kétszer is megjárta a Távol-Keletet: először Kínában tartott előadást, a hónap végén pedig Thaiföldön járt fesztiválon a tanszék hallgatóival.

2023. november 11-én a kínai Csöcsiang (Zhejiang) Egyetem szervezte nemzetközi rekreációs és sportfórumon tartott plenáris előadást dr. habil. Bánhidi Miklós. A rendezvényen bemutatta az európai nagyvárosok rekreációs fejlesztési stratégiáit.

Kínában és Thaiföldön járt Bánhidi Miklós illetve a TF hallgatói 3

Előadásában külön kitért Budapest hosszú távú terveire, amelyben számos innovációs terv szerepel, kritikaként azonban megemlítette, hogy ezek nem minden esetben veszik figyelembe a lakosság életminőségi elvárásait.

Előadásának végén megemlítette, hogy a TF is fontos szerepet vállal a lakosság sportjának és fizikai aktivitásának fejlesztésében, továbbá reméli, hogy többen is elfogadják majd meghívásunkat a következő innovációs konferenciánkra.

Kínában és Thaiföldön járt Bánhidi Miklós illetve a TF hallgatói

November végén nagy sikerrel szerepeltek Thaiföldön a TF rekreáció mesterszakos hallgatóiból verbuválódott néptánccsoport tagjai, akik a Surindra Rajabhat Egyetem koordinálta nemzetközi fesztiválon vettek részt.

A Bánhidi vezette csoportnak a többszöri fellépés mellett lehetősége nyílt a helyi életvitel, a buddhista kultúra, a különleges elefántvilág megismerésére, miközben számos nemzetközi baráti kapcsolatot alakított ki. A csoport tagjai életre szóló élményekkel tértek haza, és készek arra, hogy akár jövőre visszatérjenek, vagy más helyszíneken is megmutassák magukat.

Kínában és Thaiföldön járt Bánhidi Miklós illetve a TF hallgatói 4

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!