Speciális hallgatói szolgáltatások

Az egyetem hallgatóinak nyújtunk segítséget beilleszkedési, magánéleti, önsimereti és tanulmányi problémák terén, továbbá az irodában regisztrált fogyatékossággal élő hallgatóknak segítünk a tanulmányaik során.

Munkatársaink és elérhetőségünk:

  • K1 épület, B100
  • Csekei László, Oktatási Igazgatóság igazgatója | Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Gergő Dominika speciális hallgatói ügyi diáktámogató | Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Támogató Szolgálat – A Te tanácsadód

Egyetemünk 2016 őszétől új szolgáltatással bővült, a Támogató Szolgálattal. Az egyetem vezetése azzal a céllal hozta létre, hogy a hallgatók magánéleti és tanulmányi nehézségeire, elakadásaira, megoldására nyújtson segítséget. A tanácsadó szolgálat jelenléte csökkentheti a felesleges lemorzsolódás veszélyét a diákok körében, mivel a campuson belül bárki segítséget, támogatást és információt kaphat.

„Ne köszönd a segítséget, mert azzal megteszed, ha utána sikeres és kiegyensúlyozott vagy!”

Fogyatékossággal élő hallgatóknak

Korábbi tanulmányaid során is fogyatékkal élőként voltál számon tartava? Úgy érzed tanulási problémáid miatt előfordulhat, hogy fogyatékkal élő vagy?

Keress minket mindenképpen és segítünk eligazodni a témában. Regisztrálunk, ha arra jogosult vagy. Tanácsot adunk a tanulmányaiddal kapcsolatosan. Legyen az nyelvi felmentés, tantárgyi felmentés, vizsgakövetelmények könnyítése, tanulást segítő eszközök biztosítása, nyelvtanulást segítő program stb.

Ki számít fogyatékossággal élő hallgatónak?

Fogyatékkossággal élő hallgatónak számít például a látássérült, vaksággal élő, hallássérült, siket, mozgássérült, valamint a különböző tanulási zavarokkal küzdő (diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia), illetve autizmus spektrumba tartozó hallgató. Hallgatóinknak akkor tudunk megfelelő segítséget nyújtani, ha jelentkeznek az irodában személyesen, és regisztrálnak.

Minden esetben a Fogyatékosságügyi Szabályzat alapján tud az iroda eljárni.

Hogyan regisztráljak?

  1. Az iroda regisztrációs időszakában, a nappali tagozatú szemeszterek első négy hetében.
  2. A regisztrációs lap kitöltésével: első regisztráció | újraregisztráció (a regisztráció minden évben kötelező, de az első alkalom után csak egy egyszerűsített megújításra van szükség)
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!