Oktatástechnológia

Főépület/I/44. és II/66. | fax: 365-6337 | tf.hu/ot

Az 1979-ben Oktatástechnológiai és Számítástechnikai Csoport néven életre hívott szervezeti egységből alakult 1995-ben a Multimédia Csoport. Feladatát az oktatástechnológiai feladatok ellátása (az eszközök és technikák biztosítása, ellenőrzése, javítása, hang- és oktatóanyagok (CD-k, videofilmek) készítése stb., a videó-, illetve az animációs stúdió működtetése, valamint az intézmény számítógépes (intranet, internet) hálózatának gondozása jelentette. A részleg sokoldalú feladatai közül elsősorban a hang- és filmtechnikai, a médiatári, valamint a komputeres szolgáltatások voltak számottevőek. Az önálló gyártási joggal rendelkező film- és videóstúdióban színvonalas testnevelési és sport témájú oktatófilmek készülnek.

A csoport 2002-ben – az átszervezések során, már a Semmelweis Egyetem keretei között – tanszékké alakult.

2009-ben az Informatikai és Oktatástechnológiai tanszék megszűnésével az oktatástechnológiai feladatok ellátását a Tanulmányi Osztály vette át, majd 2013-ban a Gazdasági Igazgatóság Műszaki Csoportjához, végül 2015. július elsejével a Műszaki és Ellátási Igazgatósághoz került a feladatkör.

Oktatástechnológia szolgáltatások

  • gyártás
  • eszközbiztosítás
  • ismerethordozók tárolása
  • kölcsönzése
  • egyetemi és külsős rendezvények technikai kiszolgálása (vetítés-, és hangtechnika)

Eszközbiztosítás

  1. Az oktatástechnikai eszközigénylést minden esetben írásban (lehetőleg emailben) kell leadni – Kerekes Zoltán (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) és Varga Ferenc (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) technikus kollégának címezve – a tervezett igénybevétel előtt legalább három munkanappal. Természetesen az órarend ismeretében arra is lehetőség van, hogy egész félévre előre leadják igényeiket.
  2. Az igénylésen egyértelműen fel kell tüntetni, hogy melyik napon, hol, mettől meddig, milyen eszközt kívánnak használni. (például: minden páros héten kedd, Díszterem 8:00-10:55-ig írásvetítő.)
  3. A számítógép/videó kivetítő használatakor minden esetben kérjük írásban jelezni, ha a vetíteni kívánt filmnek a hangja is szükséges az oktatás során, azaz nem csak a képet szeretnék bemutatni.
  4. Azt is jelezzék, ha a filmet CD-ről vagy DVD-ről vetítenék, mert vannak olyan laptopok, amikben már nincs optikai olvasó.
  5. Amennyiben az előadáshoz internetkapcsolat is szükséges, akkor azt a rendszergazda felé kérjük időben jelezni.
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!