Sport és Innováció Konferencia

2023. október 4. és 6. között rendezik a VI. Sport és Innováció Konferenciát, amelynek ezúttal „Az edzők képzésének innovatív módszerei” a fő témája. Az esemény kiemelt együttműködő partnere a Magyar Olimpiai Bizottság.

A hallgatókat is insprirálhatja az V. Sport és Innováció Konferencia

A konferencia idén is a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen (TF), a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) és a Kézilabda-specifikus Módszertani Központ közös rendezvénye lesz.

Az esemény kiemelt együttműködő partnere a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), amelynek elnöke, az olimpiai bajnok Gyulay Zsolt a konferencia fővédnökeként látogat intézményünkbe.

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) egyaránt fontosnak tartja a kettős karriert, többek között ezért is lesz a VI. Sport és Innováció Konferencia kiemelt együttműködő partnere a MOB.

A programsorozat első napján, október 4-én a NEKA Balatonbogláron látja vendégül a résztvevőket, október 5-én és 6-án a TF-en folytatódik a Sportinno. Az esemény programbizottsága – prof. dr. Sterbenz Tamás rektorral egyeztetve – kialakította a programkínálatot. A szereplőket a rendezvényt a NEKA munkatársaival közösen szervező Kommunikációs és Rendezvényszervező Osztály jelenleg kéri fel a részvételre.

„A budapesti atlétikai világbajnokság – amelynek egyik kiemelt edzőközpontja volt a Csörsz utcai létesítmény –, valamint az esemény alatt nálunk tartott Edzők Klubja újra rávilágított arra, mennyire fontos az edzők szerepe, illetve újítóképessége a kiemelkedő eredmények elérésben. Többek között ezért is választottuk az idei rendezvény fő témájának az edzők képzésének innovatív módszereit. No meg azért is, mert nekünk, TF-eseknek is volt több nagy újítónk, de egy az atlétikai világbajnokságon igazán reflektorfénybe került: a közép- és hosszútávfutó-edző Iglói Mihály, aki mindmáig megbecsült szaktekintély a világ atlétaedzőinek körében, s akinek sírját együtt koszorúztuk meg a világszövetség képviselőivel. Aki jártas az atlétikában, tudja, hogy egyedülálló módszere az úgynevezett intervallumos edzés volt, amelynek köszönhetően tanítványai 49 világ- és 35 Európa-csúcsot értek el. Persze hosszasan sorolhatnám a világraszóló sikereket elért, innovatív módszereket használt magyar edzők nevét, ehelyütt elég, ha csak Széchy Tamásra, az »úszópápára« gondolunk” – emlékeztett Sterbenz Tamás rektor.

SportInno embléma

Az utolsó napon, a konferencia keretében kerül sor a Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozójának (SHS) megnyitójára is, amelynek során a kiállítóknak lehetőségük nyílik találkozni hét hazai felsőoktatási intézmény sportszakos hallgatóival, oktatóival és vezetőivel.

A rendezvény egyik betétprogramja a Sportinno Expo nevet viselő kétnapos kiállítás az aulában, ahol a hazai sportági ernyőszervezetek és a kiemelt klubok a konferencia alatt kiállítanak, megjelennek, ezzel is segítve a sporton belüli előremutató tapasztalatcserét és a közös fellépést, amelynek a TF – a korábbi évtizedes tradíciót ápolva – az élére kíván állni.

Szintén itt tekinthetjük meg a Németh Ferenc-fotókiállítást is, amelynek középpontjában a kettős karrier áll.

A szervezők – a rektorral egyetemben – számítanak a TF-hallgatók részvételére is, mert az innovációra a fiatalok a legkíváncsibbak, és a konferenciának számukra is akad mondanivalója.

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!